Veseli svatje upajo na zmago

Ansambel Roka Žlindre je bil lani zmagovalec festivala Slovenska polka in valček, letos pa se jim obeta odlično leto po zmagi na Emi. (foto: Sašo Radej) Sašo Radej
Vir: Govori.se
9. 4. 2010

Ansambel Veseli svatje, ki si je lani prislužil absolutno zmago na festivalu v Števerjanu s skladbo Svet je že od pamtiveka tak, se bo danes zvečer potegoval tudi za zmago na festivalu Slovenska polka in valček.

Lanski zmagovalci Ansambel Roka Žlindre, ki so letos odnesli tudi zmago na Emi s pesmijo Narodnozabavni rock, so namreč med mladimi slovenskimi ansambli sprožili še večjo evforijo, povezano z omenjenim festivalom, ki bo danes zvečer potekal v živo na Gospodarskem razstavišču. Med nedvomnimi favoriti so tudi zmagovalci lanskega Števerjana Veseli svatje, ki bodo poskušali navdušiti s skladbo Ljubim ženo poročeno.

"V skladbi bo tudi tokrat nastopal naš pevski tercet, poleg mene bosta namreč na odru tudi Anita Plazl in Matjaž Vlašič, ki je deloma skladbo tudi 'zakrivil'. Poskočno polko bomo seveda, kot narekujejo pravila festivala, izvedli v živo, kar je tudi čar tega najbolj prestižnega slovenskega festivala narodno-zabavne glasbe pri nas," nam je naravnost z generalke sporočila pevka ansambla Anita Kadenšek in zatrdila, da so svatje pripravljeni na zmago in da popolnoma verjamejo v svojo skladbo.

Poleg Veselih svatov se bodo za najboljšo polko potegovali tudi Rudi Šantl, Gianni Rijavec in ansambli Vihar, Pajdaši, Tapravi faloti, Naveza in Novi spomini, med tistimi, ki se bodo predstavili z nežnimi valčki, pa so Zapeljivke, Štajerski baroni, Iskrice, Lisjaki, Zaka pa ne, Domen Kumer in ansambel Donačka, voditelj pa bo eden največjih poznavalcev narodno-zabavne glasbe pri nas Andrej Hofer, ki je tretje leto zapored tudi urednik in scenarist tega festivala.