Veselin Vujović ima slavne sosede

Rokometni navdušenci v Kopru kar ne 
morejo verjeti, da se po ulicah in ob morju 
njihovega mesta sprehaja svetovna 
rokometna legenda. (foto: FPA) FPA
Vir: Nova
19. 9. 2017

Rokometna legenda in selektor slovenske rokometne reprezentance Veselin Vujović, ki v strokovnih športnih krogih velja za rokometnega trenerja svetovnega kova, je pred dnevi prevzel trenersko mesto pri koprskem rokometnem klubu.

Obalno mesto, ki že leta podpira in živi z rokometnim klubom, je eminentnega trenerja sprejelo z navdušenjem. Še najbolj pa so se ga pred dnevi razveselili prebivalci naselja Markovec nad Koprom, kamor se je v elitno stanovanjsko sosesko z imenom Modri gaj preselil iz Pobegov, kjer je bil z družino ob prihodu za nekaj časa nastanjen.

Izvedeli smo, da je Veselin izjemno vesel, da mu je pri iskanju primerne namestitve pomagal odličen slovenski jadralec in obalni nepremičninar Gašper Vinčec, saj je novi dom le nekaj minut od športne dvorane Bonifika in obalnega mesta, ki mu je v trenutku priraslo k srcu. Kot zanimivost pa dodajmo, da bosta zakonca Vujović imela kar nekaj znanih medijskih sosedov v bližini. Med prvimi sta zakoncema Benedetti & Cavazza, ki živita le nekaj metrov od novega domovanja oz. namestitve svetovne rokometne legende.

Alojz Petrovčič