Veselin Vujović je v rokometu bog!

Veselin Vujović je v rokometu bog! (foto: Igor Zaplatil) Igor Zaplatil
Vir: Nova
30. 1. 2018

Rokometna legenda in selektor slovenske rokometne reprezentance Veselin Vujović, ki v strokovnih športnih krogih velja za rokometnega stratega svetovnega kova, tudi na evropskem rokometnem prvenstvu na Hrvaškem z našo reprezentanco je dokazal, da sta le red in športna disciplina prava vizija za doseganje vrhunskih rezultatov, pa čeprav zadnje lahko z nepravilnimi odločitvami prikrojijo sodniki.

Rokometni selektor je s svojimi športnimi pogledi jasen, saj je mogoče misijo Nemogoče, kot sam pravi, vedno spremeniti v misijo Mogoče.

"Od svojih igralcev zahtevam borbenost do zadnjega atoma moči in vero v zmago. Kajti če verjameš v zmago, imaš možnost zmagati in torej doseči svoj cilj," je pred časom medijsko razkril svoje poslanstvo trenerja in selektorja, od katerega ne odstopa.

Po lanskoletnem prevzemu trenerske vloge rokometnega kluba Koper se je Veselin z ženo že zaljubil v naše obalno mesto. Prebivalci naselja Markovec nad Koprom, natančneje elitna soseska Modri gaj, so ponosni, da imajo v bližini tako slavnega soseda, ki pa ima dnevne športne obveznosti do minute zapolnjene in tako največ časa, ko nima selektorskih obveznosti, preživi delovno, s koprsko rokometno ekipo v areni Bonifika.

Kot zanimivost dodajmo, da je medijsko priljubljeni selektor velik ljubitelj dobrih mesnih in ribjih jedi, tako ga je z družino mogoče občasno opaziti v koprski mediteranski kavarni in restavraciji Capra ter izolski gostilnici Manjada pu naše.

Besedilo: Alojz Petrovčič // Foto: Profimedia, Igor Zaplatil

Priporočamo