Vesna Hojnik (The Biggest Loser Slovenija) si bo zmanjšala prsi!

Vesna Hojnik (foto: Osebni Arhiv) Osebni Arhiv
Vir: Nova
21. 5. 2019

Vesna je bila ena od prvih tekmovalk šova The Biggest Loser Slovenija, ki so izpadle. 

Najstarejša tekmovalka si je zdaj zadala nove cilje. Ob redni vadbi, ki jo nadaljuje, se je odločila tudi za velik poseg na svojem telesu in obiskala estetskega kirurga, ki ji bo pri tem pomagal. Vesnina udeležba v šovu TBL se je končala veliko prehitro, a je kljub vsemu dobila motivacijo, da v svojem življenju naredi korenite spremembe. “Res je, zame se je TBLS končal prehitro, pa vendar sem kljub temu hvaležna za čas, ki sem ga preživela tam. Namreč imela sem vso strokovno pomoč, tako glede treningov kot prehrane. V kratkem času sem se veliko naučila, saj sem dobila močno iztočnico za nadaljevanje hujšanja in oblikovanja telesa,” je povedala Vesna.

“Z ekipo sem se zelo ujela, prav tako s sotekmovalci. Ko so me poslali domov, sem jim prvi trenutek zelo zamerila, saj sem se počutila, kot da se mi je podrl ves svet, še posebej zato, ker so me vsi hvalili in me imeli radi. Prepričana sem bila, da so kontradiktorni tistemu, kar so pred izločitvijo govorili in kako so se obnašali. Vendar sem se takoj po prihodu domov sprijaznila in se tolažila s tem, da eden mora ven. To sem tisti trenutek pač bila jaz. Ne gojim nobene zamere, srečna sem, da sem imela priložnost vstopiti v ta šov, saj sem od tam odnesla veliko, kar mi pomaga pri mojem boju z izgubo kilogramov in zdravem načinu življenja.”

Spremembe

Vesni je bilo sodelovanje v šovu dobra motivacija in novo poslanstvo nadaljuje tudi doma. “Poleg zdravega prehranjevanja sem se odločila tudi redno trenirati in oblikovati svoje telo. Treniram v Fitnes studiu Fit 2000 na Ptuju pod vodstvom osebne trenerke, gospe Natalije Krajnc, kakor tudi v Bodylife - vrata zdravja na Ptuju, kjer zame in moje telo prav tako odlično skrbi in vse spremlja gospa Tatjana Rutar. Tega smo se lotile zelo resno, obe moji trenerki odlično vesta, kaj je najboljše zame, in se njunih nasvetov držim. In prav zaradi njiju dosegam odlične rezultate,” pove Vesna, ki je na svoj seznam želja dodala še eno.

“Glede na to, da sem v dveh mesecih shujšala 13 kilogramov, je to odličen rezultat. Čeprav število izgubljenih kilogramov ni visoko, sem zelo zadovoljna. Veliko težavo pa mi zdaj predstavljajo moje prsi, ki so za mojo postavo prevelike. Estetsko je videti grdo, prav tako mi povzročajo druge težave. V Estetiki Nobilis mi bodo pomagali pri uresničitvi mojih želja, saj mi prevelike prsi resnično predstavljajo veliko težavo.”

Na operacijo

Vesninemu klicu na pomoč je prisluhnil mag. Miran Križančič, dr. med., specialist plastične, rekonstruktivne in estetske kirurgije z Estetike Nobilis iz Maribora. “Gospod doktor me je poleg s svojo karizmo navdušil s tem, ker je operiral našo znano Slovenko Pio Filipčič. Ker se kljub moji veliki želji po operaciji poraja določen strah, mi je mag. dr. Miran Križančič prijazno in tudi jedrnato pojasnil, kako se bomo tega lotili. Glede na to, da mi prsi predstavljajo težavo v vsakdanjem življenju, kakor tudi sam estetski videz, je vsekakor, smiselno prsi zmanjšati s kirurškim posegom. Poseg se natančno načrtuje, opravijo se predoperativne meritve, saj je tako zagotovljeno, da so prsi po posegu lepše ter da so prsne bradavice in kolobarja na ustrezni višini.

Pri operaciji, ki bo izvedena v splošni anesteziji, doktor odstrani odvečno tkivo dojk, prestavi kolobarja in bradavici na višjo pozicijo in ustrezno prilagodi kožo tako, da sta dojki primerne velikosti in čim bolj skladni s telesom,” je še povedala Vesna. “Vsekakor imam tudi na trebuhu nekaj odvečne kože, kar bo tudi s časom treba odstraniti. Tudi pri tem mi bodo pomagali. Vendar je dr. Križančič poudaril, da je za takšen poseg nujno treba shujšati na težo 70–75 kg, za kar se bom tudi maksimalno potrudila. Vsekakor si za vedno želim usvojiti in obdržati zdrav način življenja.”

Podporo ima pri hčerkah

Podpirata jo tudi hčerki Špela in Bernarda, ki sta prav tako izkusili svet resničnostnih šovov, in sicer sta bili tekmovalki v šovu Kmetija: Nov začetek – Bernarda leta 2014, Špela pa 2015. “Obe sta bili veseli, da sem bila sprejeta v šov, vendar sta se, iskreno povedano, bali, da ne bom zmogla. Zdaj me spremljata s ponosom, saj sta se prepričali, da mislim zelo resno spremeniti način življenja in da za tem tudi trdno stojim.”

Besedilo: MIMA // Fotografije: Tibor Golob, osebni arhiv