Vesna in Matej Franc (Kmetija išče lastnika): Vesna me ni prevarala

Vesna in Matej Franc (foto: osebni arhiv) osebni arhiv
Vir: Story
9. 12. 2011

Ko se je njegova žena odločila, da se udeleži resničnostnega šova Kmetija išče lastnika, si še zdaleč ni predstavljala, kako se bo njuno življenje zaradi tega obrnilo.

Medijske pozornosti, ki sta jo Vesna in Matej Franc deležna v zadnjih tednih, še zdaleč nista pričakovala in je niti nista vajena. Za revijo Story je Matej odkrito spregovoril o njunem zakonu in nam pokazal tudi poročne fotografije.

Story: Zdi se, kot da se že od samega začetka celoten šov vrti okoli vaše soproge Vesne. Kako vi gledate na to, ste ji kdaj poskušali preprečiti, da bi šla v resničnostni šov?

Pravzaprav sem presenečen. Zagotovim vam lahko, da je Vesna odšla na Kmetijo zgolj delat, in sicer tako, kot dela doma, in če bo vse po sreči, osvojit tisti košček zemlje, na katerem bo lahko uresničila svojo idejo. To je vse, kar je želela. Zavedala se je, da bo zaradi tega požela vsaj malo medijske pozornosti, ki pa jo bo mogoče lahko uporabila za pomoč različnim društvom, med njimi tudi Društvu za pomoč konjem in društvu Animal angels, ki rešuje živali.

Toda misel na to, da bo zaradi Kmetije slavna, nekako ne sodi v njen kontekst razmišljanja. Je pa vseskozi bila Vesna, ni se vtikala v druge. Če ni imela povedati česa lepega o nekom, je bila rajši tiho, ker se še predobro zaveda, da strup nikoli ne pride v človeka skozi usta, ampak iz njih pride. Držala se je pravil, ko je bilo treba podati izjavo, jo je podala in ni preračunljivo izbirala besed, kako bo izpadla pred gledalci, temveč je povedala, kar je čutila. Če je bila žalostna, je jokala, če pa je občutila srečo, je to evforično pokazala. Ni se skrivala za masko igre. Ker jo že dovolj časa poznam, v njeni mimiki prepoznam njeno občutenje - po tem, kako drži žlico, vem, kakšne so njene misli in tudi v razvpitem prizoru z gugalnikom sem prepoznal geste, ki so prizor postavile v drugačno luč in drugačen kontekst. Njene izjave imajo rep in glavo, globino misli, ki jih je izoblikovala med življenjem in je tudi mene marsikdaj presenetila s komentarji. In to so seveda ustvarjalci Kmetije s pridom uporabili, saj so imeli dejansko v rokah čisto zlato. Sicer njenega prijateljevanja s Simonom in zaljubljenosti ne odobravam, sem pa na njena dejanja na kmetiji ponosen, ponosen sem, da je bila vseskozi takšna, kot je v resnici, in to je Vesna.

Odločitev za sodelovanje na kmetiji je bila soglasna in vseskozi sem jo v pripravah podpiral in ji stal ob strani, konec koncev je takšna kmetija najin skupni cilj.

Več v reviji Story.

Nova Story že v prodaji

Story