Vesna Jankovič se je po izgorelosti lotila novega posla!

Vesna Jankovič se je po izgorelosti lotila novega posla! (foto: Helena Kermelj) Helena Kermelj
Vir: Story
27. 5. 2018

Vesna Jankovič se v javnosti ne pojavlja več toliko kot prej, kar pa seveda ne pomeni, da počiva. Je izjemno podjetna in nenehno v pogonu, kar jo je pred časom pognalo tudi na rob izgorelosti. Prav slednja ji je dala idejo za nov posel. Z nami pa je spregovorila tudi o tem, kakšno je zdaj njeno življenje.

Story: Vesna, v zadnjih letih ste se popolnoma umaknili iz javnosti. Je bilo to namenoma?

Od 14. leta sem bila izpostavljena javnosti in potem je prišel trenutek, da sem imela dosti. Naveličala sem se in se ustalila, delala le pri treh projektih, ki mi pomenijo največ. Prvi projekt sta moja odraščajoča otroka, drugi pa moji dve podjetji. Imam svoje življenje, svoj mir, kariero ... Utrujena sem bila in vzela sem si čas za snovanje novih poglavij v življenju. Vem, kdo in kaj sem, vem, česa si želim, predvsem pa, česa nočem in ne sprejemam. Sem v obdobju, ko se mi ni treba dokazovati in se družiti z ljudmi, ki mi enostavno ne ustrezajo.

Story: Kaj ste v tem času počeli?

Na noge sem postavila dve podjetji, eno je Kreativni marketing, drugo pa VitaHemp, ki zajema lastno blagovno znamko živil in kozmetike. Ob meni je res kakovostna, profesionalna ekipa, tako da lažje stopam proti vsem novostim, ki mi jih ponuja to področje. Veliko se izobražujem, spoznavam novosti, trende ...

Story: Kakšno je vaše življenje zdaj?

Živim umirjeno, vem, kaj so moje prioritete, in najboljša družba sta moja otroka. Smo veliki prijatelji.

Story: Na vašem profilu na Instagramu lahko vidimo utrinke iz vašega zasebnega življenja, in tudi to, da sta vaša otroka že prava dama in gospodič. Kaj najraje počnete skupaj?

Veliko smo v naravi, živali so naš najpogostejši spremljevalec. Sta izredno pridna otroka in šport je del našega vsakdanjika.

Story: Vemo, da ste spretna poslovna ženska in tudi v časih, ko ste bili manekenka in model, ste imeli že svoj posel. Kaj vam pomeni delo?

Izhajam iz družine, ki mi je privzgojila delovne navade, prav to pa tudi prenašam na otroka. Delam res ogromno in mi ni težko, saj imam delo, ki ga ljubim in mi je poleg velike odgovornosti tudi strast in konjiček.

Story: Bi rekli, da ste deloholik?

Hm, težko to rečem zase, da sem deloholik, ker imam delo rada. Moji bližnji pa bi temu z veseljem pritrdili.

Story: Kako je recimo videti dan Vesne Janković? Kaj počnete v prostem času?

Vstajam okoli pete ure zjutraj, pripravim zajtrk, šolsko malico, pripravim stvari za službo, in ko oddam otroka v šolo, odidem na trening k osebni trenerki Karmen Lužar. Jutranji treningi pri njej so uvertura v dan in razlog, da se počutim odlično. Ni samo moja trenerka, s katero jadrava že 23 let, temveč je tudi izredna prijateljica in kvaliteten človek. Po treningu pa delo v pisarni ali sestanki, oblikovanje, kreativa, medijski zakupi, snovanje receptov za kozmetiko in živila z ekipo, registracije ... pozno popoldne pa je moj čas namenjen otrokoma.

Story: Če se vrneva k vašemu zadnjemu poslovnemu izzivu. Lotili ste se živil in kozmetike. Kako to? Od kod ideja?

V iskanju kakovostnih izdelkov za lastno uporabo sem ugotovila, da nikakor ne najdem ničesar, čemur bi zaupala. Iskala sem biološke, zdrave, čiste in učinkovite izdelke tako na področju prehrane kot tudi kozmetike. Zanimala so me različna področja in tako sem se srečala s konopljo. Na srečo sem v istem trenutku z dolgoletno prijateljico Dajo razpravljala o novih poslovnih priložnostih in vprašali sva se, zakaj sami ne ustvariva lastne blagovne znamke, kjer bova nadzirali celoten proces od rasti, proizvodnje do končnega videza. Je ena od tistih ljudi, s katero poleg posla tudi kvalitetno prijateljujem, ji zaupam.

Vesna Jankovič: Po izgorelosti se je lotila novega posla!

Story: Kmalu bodo na trgu prvi izdelki vaše blagovne znamke. Nam lahko poveste kaj več? Kako se imenuje? Kdo vse stoji za njo, kakšna je filozofija, komu je namenjena?

Izdelki bodo v kratkem na trgu in prav ponosna sem, kaj nama je uspelo. Verjameva v moč konoplje in tako je nastala blagovna znamka VitaHemp. En segment zajemajo živila, drugi pa kozmetiko. Vsa prehrana bo imela bio certifikat, kozmetika bo izključno naravna. Namenjena je vsem, ki želijo nadgraditi svoje življenje z visokokvalitetnimi izdelki. Konoplja je čudovita rastlina in navdušena sem nad njeno raznovrstnostjo na mnogo področjih.

Story: Če prav razumem, gre pravzaprav za izdelke za bolj zdravo življenje. Med pogovorom ste mi omenili, da ste imeli tudi sami pred časom zdravstvene težave. Je bil tudi to razlog za nov posel?

Stres je prišel za menoj, slabo sem se počutila ... Imela sem znake izgorelosti, saj sem pozabljala nase in zdravo prehrano. Treningi so bili edino, kar sem obdržala. Tako blagovna znamka kot celoten življenjski stil sta me pripeljala do kakovostnega, zdravega življenja. Rada imam mir in zelo rada sem doma sama ali v družbi najdražjih.

Story: Kaj pa je bil največji razlog za vašo izgorelost?

Napačen način prehranjevanja, zelo premalo spanca, čeprav ga k sreči ne potrebujem veliko, vse stvari poslovno sem jemala zelo emocionalno, kar je bilo porazno. Stresa in nemira enostavno ne sprejemam več in ljudi ne spuščam v bližino, z njimi se enostavno ne ukvarjam. Živim in pustim živeti.

Story: Kako ste se lotili tega, da zdaj živite bolj zdravo?

Po spoznavanju novega produkta - konoplje, branju literature in stresnem načinu življenja sem spoznala, da živim zelo napačno ... Zdaj imam redno, zdravo prehrano, živim umirjeno. Največje zdravilo in dobrodošel dodatek je pa smeh, ki ga nikakor ne zmanjka. (smeh)

Story: Se je težko držati vseh teh navodil?

V življenju ni nič težko, če veš, zakaj to počneš. Stvari sprejemam razumsko.

Story: Kako se vam to pozna?

Imam ogromno energije, ponoči se ne zbujam, mirno delujem v stresnih situacijah, ker sem se pač odločila, da stresa ne sprejemam. Mislim, da je vse v volji in osebnih odločitvah.

Fotografije: Helena Kermelj

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story11/2018

Naročite se na revijo Story:

01 3000 780 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story 11/2018

Story 11/2018, od 10. 05. 2018