Vesna Krajnc Franc (Kmetija išče lastnika): Spet tista stara Vesna

mož Matej Franc in Vesna Krajnc Franc (foto: Helena Kermelj) Helena Kermelj
Vir: Story
13. 1. 2012

Matej Franc, mož Vesne Krajnc Franc, ki se je po zaključenem šovu Kmetija išče lastnika prostovoljno odločila za zdravljenje, je potrdil, da se je njegova žena za novoletne praznike vrnila domov,
najdaljšo noč pa sta preživela sama. Čeprav se Vesna počuti veliko bolje in z Matejem že kujeta načrte za prihodnost, ki vključujejo tudi selitev na novo kmetijo, pa je Vesna upoštevala mnenje strokovnjakov in se odločila za nadaljnje terapije.

Story: Ažurno spremljam skupino na Facebooku, pa vendar me iz prve roke zanima, kako poteka zbiranje sredstev glede na vse birokratske ovire na začetku?

Priznam, da mi zadnje čase primanjkuje časa in ne spremljam vsega, kar se dogaja na Facebooku. Zbiranje sredstev je bilo na začetku zapleteno zgolj zaradi tega, ker se kaj podobnega v Sloveniji še ni zgodilo. Ljudje so želeli darovati, zakonodaja pa ni bila čisto jasna in težko je bilo dobiti računovodsko mnenje, ki bi dalo verodostojno informacijo o zbiranju denarja.

Story: Ste že dosegli napredek glede finančnega vidika? Koliko ste zbrali do zdaj?

Zbrani znesek se ne razlikuje veliko od zneska, ki ga sem ga posredoval skupini pred prazniki (malo več kot pet tisoč evrov, op. a.), nabralo se je še nekaj denarja, vsekakor pa razlika ni velika.

Story: Ste bili razočarani nad prvotnim zbranim zneskom?

Glede na to, da zbiranja denarja in na splošno tako velike akcije nisva niti pričakovala, je kakršenkoli prispevek pozitivno presenečenje. Pri tem ne gre tudi samo za denarna sredstva, ampak tudi za vse pozitivne misli, ki so jih člani skupine posredovali Vesni. Vsekakor pa so te donacije nekakšna odskočna deska pri uresničevanju Vesnine vizije. Šla bova korak za korakom v smeri, da najdeva primerno kmetijo.

Story: Menda se je našla tudi možnost kmetije na Bledu. Je to res?

Nabralo se je nekaj ponudb, je pa res, da nama trenutno še ni uspelo niti vsega urediti, kaj šele, da bi kaj konkretnega naredila. Ta hip je najpomembnejše, da se Vesna vrne domov, potem pa naprej. Vsem, ki so kakorkoli pomagali ali to še želijo, lahko rečem le, da bova o vseh vaših zamislih premislila in jih pregledala. Želja po kmetiji je še vedno živa in jo nameravava uresničiti.

Celoten intervju si preberite v reviji Story.

Nova Story že v prodaji

Story