Vesna Milek z oddajo Od blizu spet na TV-zaslonih

Vesna Milek z oddajo Od blizu spet na TV-zaslonih (foto: Sašo Radej) Sašo Radej
Vir: Lady
10. 11. 2017

"Biti blizu, zares blizu, na televiziji, je iluzija. A lahko poskusimo. Priti bližje, čisto blizu, od blizu, včasih preblizu," je dejala Vesna Milek o oddaji Od blizu, ki se spet vrača na televizijske zaslone.

Novinarka in pisateljica Vesna Milek poglobljeno in z različnih zornih kotov razkriva življenje in ustvarjalnost osebnosti, o katerih smo mislili, da vemo že skoraj vse. V oddaji se dotika intervjuvančevega odnosa do življenja, ustvarjanja, ljubezni, duha časa, ki ga živimo. Pretekli teden je gostila Greto Garbo smučanja, kot jo je poimenoval njen biograf in prijatelj, novinar Vito Divac. Smučarski genij, je večkrat rekel njen partner in trener Andrea Massi.

Gostja druge oddaje Od blizu je bila Katarina Čas, neobičajna mešanica med zapeljivko in navihanko, nekaj med punco iz sosednje ulice, polno dovtipov in smeha, in filmsko divo, ki se trudi, da to ne bi bila. Kaj je tisto, zaradi česar jo je Martin Scorsese izbral med tisočimi igralkami na avdiciji; zakaj se je Al Pacino ob prvem stiku z njo odločil, da bo v filmu Danny Collins njegova filmska zaročenka? In zakaj jo je Peter Bratuša vzel v svoj prvi celovečerec in vlogo pisal prav zanjo?

E. J.

Foto: Helena Kermelj