Vesna Milič po 20 letih spet v službo

Vesna Milič po 20 letih spet v službo (foto: Story press) Story press
Vir: Story
8. 1. 2015

Čeprav je navadno v ospredju njen mož, pa je tokrat z novico presenetila prav žena košarkarske legende Marka Miliča, Vesna. Po 12 letih, ki jih je posvetila izključno vzgoji otrok, se namreč podaja na povsem samostojno poslovno pot. Del hiše je preuredila v luksuzen kozmetični salon, kjer bo izpolnila svoje sanje.

Na ekskluzivnem fotografiranju, kjer je za revijo Story prvič razkazala prostore kozmetičnega salona, v katerem je pozornost posvetila vsakemu detajlu, sta se ji pridružili tudi dolgoletni prijateljici, ženi znanih košarkarjev Nada Brezec in Maja Nesterović.

Story intervju z Vesno Milič

Story: Od kod ideja, da se podate na novo poslovno pot in odprete svoj kozmetični salon?

Eno kariero sem zaključila že pred 20 leti, ko sem se odločila stati ob strani možu. Skozi vsa ta leta so se nabirale ideje in zdaj je pravi čas, da jih uresničim. Markova kariera se počasi bliža koncu, in glede na to, da sem mu z zadovoljstvom posvetila zadnjih 20 let, se z zadovoljstvom zdaj podajam novim poslovnim izzivom naproti. Trije otroci, s katerimi sem veliko časa preživela sama, le niso bili najlažji zalogaj, zato si tudi Marko zame želi, da si ustvarim nekaj popolnoma svojega.

Story: Na kozmetičnem področju ste imeli kar veliko izobraževanj in tečajev. Od kod pa ideja za salon?

Osemnajst let, ki sva jih z Markom preživela v tujini, mi je bilo navdih, ves čas sem bila opazovalec in nekako se mi je izoblikoval okus za to, kaj mi je všeč in kaj ne. Na srečo so mi ves čas ob strani stali starši, ki so lahko popazili na otroke, medtem ko sem se jaz posvetila izobraževanju. Odločitev, da del hiše spremenim v salon, pa izvira iz želje, da bi se vse stranke dobile občutek domačnosti. Želim se izogniti hitenju in temu, da bi bil človek le številka. Najbolj mi je všeč koncept lepotičenja žensk, ki sem mu bila priča v Kuvajtu, saj so tam vsi kozmetični saloni v nadstropjih hiš, kar ženskam zagotavlja intimo, da niso vidne moškim.

Story: Potem želite to tančico skrivnosti pričarati tudi svojim strankam?

Predvsem želim, da se v tem hitrem tempu življenja pri meni malce ustavijo in posvetijo le sebi. Moj koncept stremi k temu, da bi prišla k meni družba deklet, ki bi se namesto le kozmetičnih tretmajev privoščila tudi sproščeno druženje ob pogovoru, kavici ali kozarcu šampanjca. Da ne bi imele občutka, da se jim kam mudi. Salon je nekako podaljšek moje dnevne sobe, zato sem izbrala tudi ime Pomlad. Ne nazadnje moje ime Vesna v ruščini izhaja iz boginje pomladi.

Story: Torej boste rokave zavihali tudi sami?

Nekako bom prevzela tako poslovno kot kozmetično plat salona, sem pa vesela, da sem dobila strokovnjakinjo, ki mi je dobesedno padla iz neba. Sicer sem vedno želela delati vse sama, vendar je bil Marko skeptičen, da bi bil to prevelik zalogaj. Zato sem vesela, da imam zdaj ob sebi kozmetičarko Ornelo, ki obvlada svoj posel in ji popolnoma zaupam.

Story: Po 12 letih, ko ste se posvetili izključno vzgoji otrok, vas čaka nova služba. Se kaj bojite?

Ne bojim se niti sedaj niti sem se pred 20 leti, ko sva šla z Markom kot najstnika prvič v svet. Če zaupaš sebi in svojemu delu, če imaš podporo iz ozadja, ni razloga za strah. To je delno nov list v mojem življenju, mislim, da nimam česa izgubiti. V posel se ne podajam pod pritiskom, da moram čim hitreje ustvariti čim več. Dobiček je postranskega pomena, v prvi vrsti je užitek do tega dela. Zato se tudi odmikam od masovnega koncepta, da moram vsak dan poskrbeti za določeno število strank.

Story: Praktično boste šli lahko v službo kar v copatih?

Praktično ali pa moteče, odvisno, kako si vzameš. (smeh) Z veseljem si bom vzela čas za stranko tudi zunaj delovnega časa, če bo to pač njena želja, zagotovo pa to ne pomeni, da bom vse dneve preživela v salonu in zaradi tega zapostavljala družinske obveznosti.

Story: Vaš salon je vse prej kot običajen, ne le glede koncepta, temveč tudi notranje opreme ...

V glavi sem imela svoj okvir in ideje, predvsem sem se želela umakniti od vseh ustaljenih vzorcev, ki vladajo v tovrstnih salonih, torej nobenih pastelnih barv. Pri izvedbi idej pa mi je pomagala Andreja iz Nova Showroom, ki sem si je pozneje popolnoma prepustila, in moram reči, da mi je pisan na kožo. Celotna oprema, tako pohištvo kot vsi materiali in barve, vse je v bolj drznem stilu, in to mi je všeč.

Story: Kaj pa Marko pravi o novem koraku v vašem življenju?

Marko me je vedno podpiral in tudi zdaj ni nič drugače. Ker nisem imela narejene kozmetične šole, sem se morala pred časom vrniti v šolske klopi in opraviti nekaj mesecev trajajoče seminarje in tečaje, s katerimi sem pridobila številne certifikate za izvajanje tretmajev. Ko je videl, kako resno sem se celotnega projekta lotila, in sem mu nekako dokazala, koliko mi dejansko to pomeni, ni okleval, ko sem mu predstavila idejo o salonu. Navsezadnje je bil to velik finančni vložek. Všeč mi je tudi to, da sta se mi na fotografiranju pridružili prijateljici Nada Brezec in Maja Nesterović, saj se po 20 letih poznanstva nekako lahko poistovetimo druga z drugo. Kot košarkarjeve žene smo preživele veliko enakih izkušenj in si lahko ob novih izzivih stojimo ob strani in izmenjamo kakšen nasvet. Obenem ju jemljem kot vzor, saj sta obe aktivni na svojih področjih, Nada na področju pilatesa, Maja pa pri dobrodelnosti.

Še to ...

SPOZNALI ARABSKI SVET

V Kuvajt na obisk

Marko zadnje sezone svoje košarkarske trenutke preživlja pod koši arabskih dvoran. Sprva so ga lepo sprejeli v iranski prestolnici, šest mesecev kasneje pa se je preselil v Kuvajt, kjer je po sedmih letih klub Al Kuwaita pripeljal do naslova državnih prvakov. Življenje v bogati arabski državi ga je presenetilo v več pogledih, saj je imel pred odhodom v glavi veliko stereotipov o tej kulturi, ki pa so se mu po nekaj mesecih življenja tam porušili. Zdaj uživa v družbi domačinov in ležernem življenju, ki so ga imela priložnost spoznati tudi njegova dekleta, ki so ga tam obiskala. Nad dolgimi peščenimi plažami so bile navdušene tako Tara, Ela kot tudi najmlajša Mila Ana. Marko bo sicer praznike preživel doma, ali se bo vrnil nazaj v klub, kjer ima pogodbo do leta 2015, pa za zdaj še ni znano. Vsekakor se zaveda, da je odločitev o koncu njegove kariere neizbežna, vendar se s tem ne obremenjuje preveč, saj ve, da ga v prihodnje čaka kariera na drugem koncu košarkarske verige.

ŠPORTNA DRUŽINA

Tenis namesto košarke

Čeprav sta tako Marko kot Vesna zaprisežena košarkarja, pa njuni hčerki Tara in Ela nista ubrali športne poti svojih staršev. "Po naključju sem jima predlagala tenis, sprva ga je začela igrati Ela, saj ni želela plesati tako kot starejša sestrica. Ko pa je Tara videla Elo, kako uživa, je tudi sama prijela za lopar in dohitela vrstnike. Tako sta obe zelo uspešni v svojih starostnih kategorijah," pove Vesna, ki za zdaj še ne razmišlja o tem, ali se bosta kasneje podali v svet profesionalnega športa. "Ne stremim k temu, vendar vem, da jima bova z Markom lahko ponudila najboljše nasvete, ko bo prišel pravi čas za to odločitev. Ne želim, da bi zavoljo športa nekoč dali na stran šolo, prijatelje, družino in vse, čemur se je pač treba odreči kot profesionalec. Za zdaj z veseljem opazujem njun športni razvoj skoz otroško igro tenisa, pri kateri uživata."

Uživata pa tudi ob misli, da bosta imeli v hiši čisto pravi kozmetični salon, kar so sanje vsakega mladega dekleta.

"Mislim, da še nista čisto dojeli, da zdaj ne bom mogla vsega časa posvetiti le njima. Sta že prišli pokukat v salon, vendar smo nekako postavili meje, da to ni prostor za igro. Bosta pa med počitnicami lahko kaj pomagali in si prislužili za kakšen priboljšek. (smeh) Imata pa tako Tara kot Ela izredno zasedene urnike, saj poleg šole vsak dan pridno obiskujeta treninge tenisa, mislim, da je ta športna pot veliko boljša zanju kot pa kozmetična."

Napisala Anja Kontrec, fotografije Goran Antley, Primož Predalič, osebni arhiv

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story01/2015

Naročite se na revijo Story:

01 3000 780 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story 01/2015

Story 01/2015, od 31. 12. 2014