Vesna Pernarčič in Andrej Murenc: “Ljubezen naju pri delu ne ovira”

Vesna Pernarčič in Andrej Murenc: “Ljubezen naju pri delu ne ovira” (foto: Osebni arhiv) Osebni arhiv
Vir: Lea
16. 9. 2015

Po poletju premora se je na male zaslone vrnila priljubljena serija Ena žlahtna štorija, z njo pa se je v ustaljene življenjske tire vrnila tudi zgodba igralskega para Vesne Pernarčič in Andreja Murenca. In čeprav smo o njuni ljubezenski zgodbi že lahko brali v reviji Story, smo tokrat s simpatičnim parčkom poklepetali o tem, kako se kot partnerja znajdeta pred kamerami istega projekta, hkrati pa smo z njima na hitro obudili spomine na njuno zadnje potovanje v eksotični Vietnam.

Ljubezen do igralstva je tokrat prerasla v ljubezen med dvema srčnima človekoma, katerih poti sta se znova združili prav tam, kjer sta se prvič srečali. Čas za tango je bila, kot pravita, predstava, usodna za njuno ljubezen, spomine na skupne trenutke pred očmi gledalcev pa zdaj obujata v seriji Ena žlahtna štorija, v kateri sta se partnerja iz resničnega življenja znašla v vlogi ljubimcev.

"Za najino ljubezen je verjetno res krivo gledališče, sicer pa nikoli ne veš, kdaj te bo usoda združila. Mogoče bi se v drugih okoliščinah zagledala na avtobusu," je o začetku njune ljubezenske zgodbe prva spregovorila Vesna. In čeprav oba pravita, da dela nikoli nista hotela prenašati v svoj odnos, je v nasprotnem razmerju za odtenek drugače. "Igranje v vlogi ljubimca je s partnerico enako kot s katerokoli drugo igralko. Pred seboj imaš lik, in ne osebe," je samozavestno pojasnil Andrej, medtem ko se je Vesna strinjala z našim predvidevanjem in potrdila, da je pravzaprav le nekoliko drugače. "Lažje je pri intimnostih, pri poljubljanju in dotikanju, saj ni nerodnosti pred soigralcem," je povedala in dodala, da se vzdušje njune ljubezni prenaša tudi na prizore za kamerami. "Vsi vejo, da sva par, in nimava težav s kakšnim poljubčkom tu in tam, tudi ko sva na prizorišču snemanja. Sva pa profesionalca in naju pri delu najin partnerski odnos ne ovira. In navadno nobeden od naju ni pretirano ljubosumen, tako da je vse v mejah normale."

Navajajo se drug na drugega

Čeprav imata kot igralca izredno hektična urnika, se kot partnerja odlično ujameta. Kot pravita, bi se njuna ljubezenska zgodba iz serije, torej položaj bivših ljubimcev, ki sta obudila strasti, v resničnem življenju težko uresničila.

"Nobeden od naju ni pretirano ljubosumen, a mislim, da varanje in skoki čez plot uničijo zaupanje med partnerjema, in verjetno bi težko ostala z nekom, če bi se to zgodilo – sicer pa to velja za oba," je pojasnila Vesna in dodala, da so se v skupni družinski dinamiki z njenima otrokoma sicer odlično znašli. "Počasi smo se začeli navajati drug na drugega. Ampak zdaj stvari tečejo tako, kot morajo," pojasnjuje Andrej in dodaja, da se večkrat zgodi tudi, da se vsi štirje usedejo pred televizijo in pogledajo kakšno epizodo. "Ta mala sta navdušena nad serijo, nad najinim skupnim nastopom v njej. Velikokrat pogledava kakšno nadaljevanje takrat, ko gledata onadva, in mimogrede še preveriva, kako se je kaj izšlo," je povedal. "Sicer pa sva oba do svojega dela precej kritična. Do sebe bolj kot do partnerja," priznava Vesna, Andrej pa je ob tem dodal še, da drug drugega veliko pogosteje pohvalita.