Vesna Ponorac (Gorske sanje) se bori z nadlogo najstnikov - mozolji!

23. 4. 2018 | Vir: Nova
Deli
Vesna Ponorac (Gorske sanje) se bori z nadlogo najstnikov - mozolji! (foto: Planet TV)
Planet TV

Vesna Ponorac je najmlajša članica igralske ekipe nove slovenske serije Gorske sanje, ki je morala prestaviti maturo in naporna snemanja uskladiti s šolskimi obveznostmi.

Devetnajstletna dijakinja srednje šole za farmacijo, kozmetiko in zdravstvo, ki je s svojo vlogo zagotovo navdušila številne pred malimi zasloni, pa nam je tudi zaupala, kako se sooča z najstniškim obdobjem in kako rešuje težave z aknasto kožo.

Vesna, kako preživljate čas pred kamero in za njo?

Čas za kamero preživljam dobro, na setu vedno maksimalno uživam, tudi če moram v sceni zajokati. S seta poskušam odnesti čim več dobrih napotkov in novih informacij. Za kamero pa se poskušam sprostiti in družiti s prijatelji. Seveda je treba nekaj prostega časa nameniti tudi šoli.

Zaradi snemanj, ki so v polnem teku, boste prestavili tudi maturo. Vas nič ne skrbi, kako boste vse skupaj zmogli?

Ja, res je, maturo sem morala prestaviti, kar pa ne pomeni, da sem dala šolo na stranski tir. Še vseeno se trudim in pišem teste takrat kot sošolci. Skrbi pa me ne, ker mislim, da je to najbolj nepotrebna stvar. Če si nekaj želiš in za to trdo delaš, se trudiš, ti pač mora uspeti.

Kako vaši sošolci spremljajo vaše delo?

Sošolci, s katerimi se družim, me podpirajo in mi pomagajo. Brez njih ne bi imela snovi v zvezku, ker sem v šoli res redkokdaj.

Glede na to, da ste postali vzor številnim najstnicam, kako se sami spopadate z najstniškim obdobjem?

S puberteto ni neke borbe. Je obdobje, ki ga mora vsak dati čez in tako kot vsako obdobje ima tudi to svoje prednosti in slabosti. Slabost so seveda mozolji, ki se jim tudi sama na žalost nisem izognila, ampak mozolji ne grizejo. Ja, imaš jih in ni lepo, ampak tudi to mine.

Vesna Ponorac: GLAVNO IGRALKO  NAPADLI MOZOLJI!

Kako pa te težave s kožo rešujete? Ste obiskali kakšnega strokovnjaka?

Vem, da ni pametno dajati na kožo kar vsega, kar odstrani mozolje, najslabše so recimo tablete, ki izsušujejo kožo, poleg tega pa imajo še milijon stranskih učinkov, ki jih svojemu telesu ne bi smeli privoščiti! Mislim, da je za to najpomembnejša potrpežljivost in čim manj ukvarjanja s tem. Minilo bo, ko bo telo tako želelo, zagotovo pa si lahko pomagamo z zdravo prehrano in aktivnim načinom življenja, ki bo postavilo hormone v ravnovesje. No, dobra stvar pa so zagotovo vsa najstniška navdušenja, nove stvari, ki jih kot najstnik prvič doživiš, in navsezadnje tudi ljubezenska razočaranja, ki se ti takrat zdijo grozna, v resnici pa te naredijo močnejšega in bolj odpornega proti marsikaterim izzivom.

Kako pa gledate na ves make up, ki ga danes uporabljajo že punce. Kako gledate na smernice, ki jih nekatere svetovne zvezdnice širijo po spletu?

Make up je super stvar, ampak vse v mejah normale. Meni je zelo všeč vse, kar je naravno, od hrane do lepote, zato mi trenutne modne smernice, ki delajo iz žensk umetne lutke, niso všeč. Mislim, da je vsaka ženska lepa po svoje, zato naj z make upom te lepote ne zakrije in totalno spremeni, temveč jo poudari. Saj veste, manj je več! 

Besedilo: MIMA //  Foto: Planet TV