Vesna Slapar (Dragi sosedje): Poročena s srednješolsko ljubeznijo

Vesna Slapar (Dragi sosedje): Poročena s srednješolsko ljubeznijo (foto: Goran Antley) Goran Antley
Vir: Story
10. 5. 2017

Ujeli smo jo na njeni poti med Ljubljano in Beogradom, kjer v zadnjih mesecih z ekipo ustvarjajo serijo Dragi sosedje. Vesna Slapar je igralka, ki na stopnišču živahnega bloka igra mamo Marto, kot pravi, pa v resničnem življenju precej drugače ravna s svojima sinovoma in soprogom, v katerega se je zaljubila že v rosnih srednješolskih letih.

Prav letos Vesna praznuje 20. obletnico diplome na AGRFT, a kot pravi, se je vse začelo že veliko prej. "Od malega sem nastopala in recitirala na šolskih proslavah. Bila sem pogumna punčka brez treme na odru. In tako je tudi odločitev za študij igre prišla precej spontano," nam je povedala Vesna in dodala, da jo je za igro sicer na začetku najbolj navdušila njena šest let starejša sestra.

"Tudi ona je končala študij v Moskvi, zdaj pa ima v Ljubljani in Kranju uspešno gledališko šolo Satirikon, po izročilu Stanislavskega," pravi Vesna in dodaja, da čas skupaj radi preživita v družbi umetnosti. "Včasih greva skupaj na kakšno predstavo, a ne tako pogosto, kot bi si želeli. Tako njeno kot tudi moje delo sta vezani na večerne ure, tako da težko najdeva čas za skupni ogled predstav. Sva pa zelo povezani, dolge ure se pogovarjava o vsem mogočem, tako o delu, predstavah kot tudi o vsakdanjem življenju in je moja velika prijateljica," nam je pojasnila simpatična igralka, ki veselje do gledaliških odrov deli tudi z drugimi družinskimi člani. "Imam dva sinova, Jakoba, ki je star 16 let, in Ožbeja, ki je star 13. Jakoba že od malega zanimajo oder, gledališče in film. Sinhronizira risanke in v tem zelo uživa, bil pa je tudi del ekipe, ki pripravlja festival mladinskega filma v Kinodvoru. Trenutno ga sicer najbolj zanima film in želi si biti režiser. Ožbej pa nikoli ni pokazal velike želje po igranju, je bolj glasbeni tip, igral je kitaro in poje. Njegova največja ljubezen pa so živali," pravi Vesna.

Vesna Slapar

Njen izbranec ustvarja glasbo za gledališče in film

Prav tako pa se z glasbo ukvarja tudi njen izbranec Uroš, ki je v preteklosti že ustvaril veliko glasbe za gledališče in film. "Nekajkrat sva na tak način tudi sodelovala. On je napisal glasbo, jaz pa sem igrala," pojasnjuje svetlolaska in dodaja, da se njuna pot sicer ni prepletla z umetnostjo. "Spoznala sva se, preden sva postala igralka in kitarist. Zaljubila sva se v srednji šoli, res pa je, da sva prve poglede izmenjala prav na pripravah na šolsko predstavo," s ponosom pove Vesna, kateri je Uroš že na začetku njune ljubezni napisal inštrumentalno skladbo z naslovom Vesna in puding.

Vesna Slapar

"Uroš sicer ni tip glasbenika, ki ob večerih s kitaro v roki prepeva romantične skladbe. Je pa romantična ideja o glasbenikih resnična zato, ker je kot umetnik nežnejši, tolerantnejši in predvsem dobro razume moje delo, moje strahove in želje in me pri tem podpira," nam je povedala igralka, ki v seriji sicer nastopa v čevljih popolnoma drugačnega tipa ženske, kot je sama. "Upam, da nimava preveč skupnega z Marto. Ravno zadnjič mi je dekle iz srbske snemalne ekipe reklo, da ne more razumeti, kako sem lahko zasebno tako drugačna od Marte v seriji. Bi vam pa mogoče Jakob povedal, da malo težim za šolo in druge stvari, ki mamo najstnika pač motijo, (smeh)" pravi Vesna, ki se iz Beograda domov vrača vsaka dva tedna.

Vesna Slapar

Sin je oboževalec serije

Čeprav sta sinova odrasla v svetu igralcev in glasbenikov, Vesna priznava, da ju na vaje ni nikoli vzela s sabo. "Vaje v gledališču so precej intimna stvar in otrok tja nikoli ne pripeljemo. Sta me pa kdaj počakala v gledališču med predstavo in zelo dobro poznata moje delo. Ko sta bila mlajša, smo radi obiskali vse predstave mojih kolegov in kolegic, če nam je le čas dopuščal," pravi Vesna, ki jo zdaj na malih zaslonih v seriji Dragi sosedje spremlja tudi družina. "Sinova sta zdaj že tako velika, da gresta na vse moje premiere v gledališče. Nekatere so jima všeč, druge pa ne. Me pa vedno zelo zanima njuno mnenje. Serijo Dragi sosedje Ožbej spremlja redno, je kar naš oboževalec, Jakob pa sem pa tja malo poškili na televiziji, je v fazi resnih filmov in velikih režiserjev," še dodaja.

Napisala: Kaja Milanič
Fotografije: Goran Antley, osebni arhiv, Planet TV

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story18/2017

Naročite se na revijo Story:

01 3000 780 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story 18/2017

Story 18/2017, od 26. 04. 2017