Vesna Šošterič in Miha Rebernak: Poroka bo prihodnje leto

Vesna Šošterič in Miha Rebernak: Poroka bo prihodnje leto (foto: Helena Kermelj) Helena Kermelj
Vir: Lady
20. 9. 2018

Vsak kmetovalec se mora na svoji kmetiji znajti, sploh da v težkih časih in ob skromnih prihodkih preživi ter si brez večjih stroškov in težav ustvari dovolj zaloge živeža, predvsem za zimski čas. Tega se seveda zaveda trenutno najbolj slavna kmetovalka in ljubljenka občinstva Vesna Šošterič, ki je bila pred dnevi, ko smo obiskali njeno kmetijo na Vetrniku, kar malce zaskrbljena, predvsem zaradi vročine, ki je dodobra načela pridelek.

"Suša je letos naredila svoje, poglejte, travniki so že rjavi, tako da ne vem, kaj vse hudega nas še čaka, če kmalu ne bo kmalu dežja, ohladitve in osvežitve," nam je ob obisku in pogledu na travnike in pridelke povedala Vesna Šošteršič, ki je kljub temu v srcu velika optimistka in je prepričana, da večje katastrofe na koncu vendarle ne bo. In ker je imelo letošnje poletje kar nekaj vročinskih valov, se je nekdanja udeleženka šova Ljubezni po domače spomnila briljantne rešitve, kako vsaj za trenutek pozabiti na vse vročinske težave in hkrati še osvežiti telo. Rešitev je našla v 700-litrskem sodu, ki ga na njeni veliki domačiji sicer uporabljajo – ko je čas za to – za grozdje. In ker domači sod, ko dobi drugo namembnost, potrebuje ime, se je vedno nasmejana Vesna spomnila, da bo izkoristila besedni spodrsljaj za džakuzi, tako da je rekla, pa naj bo to moj domači in osvežujoči fačuzi, v katerem so se že gnetle kar štiri osebe hkrati.

Da dotikov, dobre volje, čofotanja in smeha takrat ni manjkalo, sta nam potrdila prav oba, Vesna in Miha, ki rada 'skočita' v sodček tudi sama, da po napornem dnevu v miru uživata in si izmenjata tudi kakšen poljub, dva ali tri. Takšnih in podobnih trenutkov bo v prihodnje še več, sploh takrat, ko se bo njen Miha, ki kar žari ob svoji srčni izbranki, preselil na Vetrnik. Trenutno je največja težava v tem, da ima Miha službo blizu svojega doma, torej v Slovenskih Konjicah. Pogovori o tem, da za Miho uredijo delo v bližini Vetrnika, že potekajo in takrat bo za oba lažje, Vesnin izbranec pa bo lahko kakšno uro dlje spal. Zdaj namreč vstaja ob zelo nemogoči peti uri zjutraj, kar hitro postane precej naporno, sploh ker je treba veliko postoriti tudi na kmetiji, saj Vesna in njena starša sami ne zmorejo vsega.

En dan na morju

Kadar srečna zaljubljenca Vesna Šošterič in Miha Rebernak ne čofotata v domačem fačuziju, ki je na Vetrniku že prava atrakcija, se odpravita do slovenske obale, pa ju čaka vse drugo, le mir ne. "Veste, kamorkoli prideva, nimava in nimava miru, saj se vsi obračajo za nama in govorijo, a nista to onadva iz Ljubezni po domače. Tako je bilo tudi pred tedni, ko sva obiskala Izolo, Portorož, Piran in še Ankaran. Kljub temu je bilo res lepo in nepozabno, tako da nameravava iti še enkrat. Sicer sva najprej mislila na Hrvaško, ampak zakaj bi šla drugam, če je pa pri nas lepo in se imava lahko tudi tukaj super," nam je povedala Vesna, ki še danes ne more verjeti, da jo vsi poznajo. In še bolj jo bodo poznali, če se bo znova pojavila v kakšnem šovu, sploh ker skoraj vse televizije snubijo pretekle udeležence različnih šovov in televizijskih formatov. Vesna na to odgovarja, da res ni časa za še kakšen podoben šov, saj je na domači ekološki kmetiji trenutno dovolj živahno. Za v prihodnje pa pravi, da nikoli ne reci nikoli.

Najprej poroka, potem naraščaj

Če bo vse po sreči in če ne bo kakšnih večjih presenečenj, ju po zaroki čaka poroka, ki naj bi bila maja 2019. Sveže pečena zaljubljenca sta z mislimi že pri usodnem da in najlepšem dnevu v življenju, toda do tja bo treba premagati še kar nekaj ovir. Enako velja za naraščaj, za katerega si že prizadevata, toda, kot pravi pregovor, počasi, pa zanesljivo.

Besedilo: Alesh Maatko // Fotografije: Helena Kermelj