Vesna Šošterič: “Na češnjo ne grem več!”

Vesna Šošterič: “Na češnjo ne grem več!” (foto: igor Zaplatil) igor Zaplatil
Vir: Lady
4. 7. 2018

Pridna, delavna in marljiva Vesna Šošterič, ki prihaja iz vasice Veternik, še vedno upa, da jo zadene Amorjeva puščica ter da bi si na domači kmetiji vendarle ustvarila težko želeno družino.

Šov Ljubezen po domače, v katerem je postala prava televizijska zvezda in ljubljenka gledalcev, ji verjetno – čeprav je želja pri 34-letni Vesni izjemna – nove ljubezni ne bo prinesel, saj so snubci, od katerih za zdaj ni nekih koristi, podobni muhastemu aprilskemu vremenu, pri katerem je enkrat tako, drugič drugače. Prav zaradi tega mora vsa kmečka opravila opraviti sama. In ker so bile maja češnje ravno prav zrele, si jih je zaželela tudi vedno nasmejana in zgovorna Vesna, ki pa tako kot s fanti tudi s češnjami ni imela sreče! Med obiranjem sočnih češenj se je namreč zlomila veja, tako da je padla z drevesa kar štiri metre globoko. Čeprav bi lahko bil takšen padec usoden, možati in vsega hudega vajeni Vesni na veliko srečo ni bilo kaj hujšega, razen hudih bolečin, zaradi katerih je bila kar nekaj časa priklenjena na posteljo, poleg tega pa je nosila še ovratnico, da se poškodba ne bi poslabšala.

Vesna Šošterič: “Na češnjo ne grem več!”

Po padcu si je že opomogla

Kot kaže, se je vse skupaj srečno končalo, saj je, kot nam je zaupala v prijaznem telefonskem pogovoru, ovratnico okrog vratu že odstranila, saj niti ne ve več, kam jo je spravila, saj je noče nič več videti, ker menda prinaša samo slabo voljo in nesrečo. Prav tako je že skoraj v tistem vsakdanjem pogonu od jutra do večera, delo na tako veliki kmetiji pač ne more čakati, moških rok pa od nikoder. Kaj pa nabiranje novih češenj? "Na drevo ne grem več obirat češenj, pod češnjo še, ampak na češnjo pa res nikoli več. Zdaj me nič ne spravi na drevo," nam je v smehu odgovorila Vesna, ki sicer medtem na spletu še vedno navdušuje s fačuzijem oziroma čafuzijem, kot se sama radi pošali in se ob tem še kako nasmeji.

Besedilo: Alesh Maatko // Foto: Igor Zaplatil