Vesna Šošteršič (Ljubezen po domače): Poroka in še štirje otroci?

Vesna Šošteršič (Ljubezen po domače): Poroka in še štirje otroci? (foto: igor Zaplatil) igor Zaplatil
Vir: Lady
15. 7. 2018

Medtem ko nam je prva sezona šova Ljubezni po domače prinesla zaroko med Marino in Miranom, je bil končni razplet v drugi sezoni precej bolj dramatičen. Prave kmečke fante z močnimi rokami so namreč zamenjali bolj rahločutni fantje, ki so bili po vrhu še izjemno sramežljivi. A kljub vsem peripetijam se je tudi tokrat rodila ljubezen, ki pa so jo spremljali predvsem najstniški poljubi.

In vse to je na svoji koži okusila tudi ljubljenka občinstva Vesna Šošteršič, ki si na domači ekološki kmetiji, kjer se ukvarjajo z živinorejo, poljedelstvom in vinogradništvom, še kako želi moških rok, ki bodo kos številnim kmečkim opravilom. A pojdimo po vrsti! Za naklonjenost Vesne, ki je imela pred oddajo vse, le prave ljubezni (še) ne, se je tako in drugače borilo kar osem kandidatov – Martin Vidmar, Milan Tržan, Jože Brsan, Enes Kurtović, Slavko Jurčič, Gorazd Hasl, Jožko Kmetič in Miha Rebernak. Še najbolj sta se ji približala dva sramežljiva fanta, in sicer 26-letni Jožko iz Podkuma in 33-letni Miha iz Slovenskih Konjic, vsi drugi fantje pa, čeprav so si močno želeli, do njenega srca niso prišli. Glavna junakinja je večkrat poudarila, da mora biti njen izbranec pošten in delaven, prav tako pa mora imeti izpit za avto in si želeti družino. Če teh vrlin in želja nima, potem raje ostaja samska.

Zavrnjena po telefonu

Toda glede na končni razplet se zdi, da Vesna vendarle ne bo ostala sama, saj je našla svojega princa na belem konju. A tudi tukaj ni šlo vse po načrtih. Jožko, v katerega se je zagledala že na samem začetku šova in s katerim sta se celo razvajala v znamenitem fačuziju – to je Vesnino poimenovanje džakuzija –, je namreč stisnil rep med noge, kar glavno junakinjo vendarle ni toliko presenetilo.

"Jožko, ki je bil na trenutke precej zadržan, je bil na snemanjih popolnoma drugačen, kot je sicer. Pri meni je govoril eno, pred kamerami pa drugo zgodbo," pove Vesna, ki je na koncu po vseh ljubezenskih peripetijah po telefonu prav od njega izvedela, da se je premislil in da bo raje ostal kar sam. 34-letna kmetovalka zaradi tega ni stala križemrok, ampak je vzela vajeti v svoje roke, tako kot je morala to večkrat storiti tudi v šovu, kjer se je celo spraševala, kakšni so ti moški, saj bi se po njenem mnenju moral vsak moški sam spomniti, kako bo osvajal svoje dekle, ne pa da mora ženska dati pobudo. "Ne vem, kaj je to z današnjimi moškimi, ki jim manjka predvsem moškosti, poleg tega pa so bolj ženski kot moški. Vse gre v kontra smer," doda v smehu.

Ljubezenski preobrat

Na presenečenje številnih je Vesna poklicala Miho, ki je hrepenel po njej, a se ji zaradi sramežljivosti nekako nikoli ni in ni upal približati. Presenečenje pa je bilo še večje za Miho, saj se je moral od šova posloviti že pred časom. Ko je odhajal iz oddaje, je potihoma upal, da ga bo Vesna ustavila in mu rekla, da bi se morda še kdaj videla, a tega takrat ni dočakal. Vse skupaj je bilo toliko huje, ker se je v Vesno resnično zaljubil.

"Začutil sem nekaj v njej. Neko prijaznost, neko toplino, neko domačnost," je takrat dejal Miha, ki ga druge ženske po izhodu niso niti najmanj zanimale, saj je mislil samo nanjo in na nobeno drugo. Kot kaže, se je v oddaji vendarle nekaj dogajalo tudi med njima, saj je bil prenos misli in energije dovolj močan, da mu je Vesna dala še eno priložnost, ki bo morda, če le ne bo večjih pretresov, obrodila še kako velike sadove. "Če primerjam oba, sta si povsem različna, saj se razlikujeta v marsičem. Jožko je bolj zadržan, pred kamerami je drugačen, Miha pa ne. Morda so tega krive kamere, morda je bilo kaj drugega. To vsak sam ve, mene kamere niso zmotile," nam o obeh kandidatih pove Vesna, ki je prepričana, da bo njen novi izbranec, ki po njenem mnenju vendarle ni tako sramežljiv, kos vsem kmečkim opravilom. In kako ve, da bo vsemu kos? »Bo, bo, saj ga že učim kmečkih stvari. Najprej sem ga naučila jesti in piti, drugo ga pa še učim,« v smehu odgovarja Vesna, ki v isti sapi še doda, da bi bilo veliko bolje, če bi takrat, ko je padla s češnje, on stal spodaj in jo ujel. Tako bi se izognila poškodbam in bolečinam. Trenutno najbolj znana kmetovalka nam še zaupa, da so njeni domači Miho lepo sprejeli, čeprav so bili sprva nekoliko presenečeni, ker se je zanj odločila pozneje. Na vprašanje, ali morda celo že razmišljata o otrocih in o poroki, pa Vesna odgovarja: "Poroka? Kaj pa je to? Na kratko premisli in nadaljuje: "Zdaj je glava družine Miha, on ima glavno besedo. Če si bo želel poroke, ne vidim težav." Glede otrok pa nam Vesna kar v šali postavi vprašanje, kaj pa, če bodo na svet prišli kar štirje hkrati? Kljub temu nam vendarle odgovori: "Veste, jaz ne vem, kako to gre ... No, šalo na stran, če bo eden in bo tisti zdrav, bo lepo. Če bosta dva, bo pa tudi v redu."

Poroka in še štirje otroci?

O Vesni vse najboljše

Seveda smo ob tej priložnosti nekaj vprašanj postavili tudi srečnemu izbrancu Mihi, ki je bil sprva precej presenečen nad razpletom, saj je že pred časom izpadel iz oddaje. A kljub temu je upal do zadnjega trenutka, saj kot pravi pregovor, upanje umre zadnje. No, takšen razplet je celo potihoma pričakoval, saj je poznal ozadje oddaje, Jožko se mu je zdel premlad in nekoliko neizkušen, poleg tega pa je, tako Miha, deloval neresno. In kakšna se mu iskreno zdi njegova srčna izbranka? "Meni se zdi Vesna zanimiva ženska, kako daleč bo najina zveza šla ... upam, da bo šlo in da ne bova imela težav. Čeprav sem sramežljive sorte, ne vidim težav, saj če vidim, da sem ženski všeč, potem vem, da mi uspeva osvajanje, in postanem bolj pogumen," odgovori Miha, ki nam je za konec še zaupal, da se z Vesno že dogovarjata, da bi živela skupaj na njeni kmetiji. Za zdaj glede tega ni ovir kot tudi ni ovir za otroke, čeprav si Miha želi kar štiri. "Jaz si jih močno želim. Zdaj, če bosta prvič dvojčka, bova potem poskusila še enkrat ali dvakrat," nam v smehu odgovori Miha, ki sicer priznava, da njegovo družino ta odločitev malce moti, a se na vse skupaj ne ozira preveč, saj pravi, da je on zaljubljen v Vesno, in ne njegovi najbližji. In prav ima! Mi le še dodajamo, da obema želimo polno lepih trenutkov in srečno življenje ter da bi živela tako, kot sama želita, in ne tako, kot bi si želeli drugi.

Besedilo: Alesh Maatko