Vesna Zornik: Vse dela z ljubeznijo

Vir: Lea
7. 4. 2011

Pevka skupine Katalena Vesna Zornik je aktivna pri zelo različnih projektih. V zadnjem času navdušuje v vlogi Sapramiške, izjemno zanimanje pa je tudi za njen samostojni projekt TangoApasionada, ki ga še vedno intenzivno predstavlja na nastopih. Vesna je sicer izjemno simpatična in dobrovoljna mlada dama, ki zna uživati v življenju.

Lea: V zadnjem času ste navdušili kot Sapramiška. Kako se počutite kot otroška junakinja?

Vesna: V vlogi Sapramiške zelo uživam. Sapramiška je bila junakinja našega otroštva, zato je res izziv igrati to vlogo. Včasih se po predstavi malo pogovorimo in fotografiramo z malčki. S široko odprtimi očmi izražajo občudovanje in velikokrat mi njihovi starši povedo, da še dolgo po predstavi  govorijo o Sapramiški. Toda ko slečem kostum, nekateri otroci sploh ne želijo več govoriti z mano. Prav hecno je, kako se vživijo v lik.

Lea: Javno kariero ste pravzaprav začeli kot otroška junakinja, saj ste posneli reklamo za otroško hrano Čokolešnik ... Se še spomnite tistih časov?

Vesna: Stara sem bila tri leta in pol, a kljub temu se mi je tisto snemanje pošteno vtisnilo v spomin. Navsezadnje je bilo to v času prvih televizijskih reklamnih spotov, bilo jih je menda vseh skupaj pet ali šest. Oglasi so bili posneti za televizije vseh jugoslovanskih republik. Trg je bil precej večji. Takrat smo vsi znali vse reklame na pamet. Danes si je to težko predstavljati.

Lea: Kakšni ste bili kot otrok?

Vesna: Bila sem zelo živahen, bister, iskriv otrok. Bila sem čisto drobcena. Igranje s punčkami me ni preveč zanimalo, raje sem se igrala zunaj, v naravi. Bila sem radovedna, veliko sem spraševala in staršem pogosto povzročala sive lase.

Lea: Koliko otroškega je še ostalo v vas in koliko otroštva ste podoživeli zdaj s Sapramiško?

Vesna: Zdi se mi, da s kreativnostjo hranimo otroka v sebi. To nas ohranja vitalne in mladostne. Vedno pravim, da je Sapramišja sreča predstava tudi za odrasle otroke. Svetlana je res genialna pisateljica. V tej zgodbi so tako kot na primer v Malem princu modrosti in humor, ki ga v vsakem življenjskem obdobju lahko bereš drugače.

Lea: Bi si sploh lahko želeli večji kompliment od tega, da vas pohvali Svetlana Makarovič?

Vesna: S Svetlano imava prav posebno vez in mi je ogromno pomagala pri oblikovanju vloge. Zelo sem vesela, ko je tako ponosna name.