Vid Valič in Ivan Šarić: Ohladila medsosedske odnose

Vid Valič in  Ivan Šarić: Ohladila medsosedske  odnose (foto: Goran Antley) Goran Antley
15. 8. 2016

Po več kot pol desetletja bosta na letošnjem festivalu Panč nastopila tako Ivan Šarić kot tudi Vid Valič.

Mojstra stand up komedije in televizijskih lovov na talente sta nas pred leti osvojila s predstavo Slo vs. Cro, zato smo Vida pobarali, koliko se še družita in ali se slučajno obeta še kakšno nadaljevanje uspešnice:

"Najin odnos je podoben odnosom med Hrvaško in Slovenijo. Ob prihodu nove premierke se je malo ohladil. Predstava Slo vs. Cro je nastala iz takratnih političnih razmer in zaostrenih odnosov med slovensko in hrvaško politiko ter je bila satirični komentar dogajanja, tako da mislim, da trenutno ni potrebe po nadaljevanju, prej po ustvarjanju nove predstave z naslovom Slovenija vs. Elita. Ta bi govorila o političnih bogatunih in tajkunih, ki izkoriščajo malomeščanske ume za promoviranje sovraštva in s tem prikrivajo posle, ki se dogajajo v ozadju. Tu je veliko materiala in satire."

Oba komika sta te dni na počitnicah, na Panču pa bosta nosilca prvega in četrtega večera. Največji stand up festival v regiji bo letos med 22. in 26. avgustom gostil kar 26 komikov iz 8 držav, ob priljubljenem Črnem torku pa bo letos prvič ponudil tudi Angleški petek.

Foto: Goran Antley

Priporočamo