Vid Valič: Naokoli z razbito makino

Vid Valič: Naokoli z razbito makino (foto: Primož Predalič) Primož Predalič
Vir: Nova
12. 9. 2016

Verjetno se za njim, ko v rokah drži volan privlačnega jeklenega konjička, obrne še kak ženski pogled več kot sicer, a našega radovednega paparaca je bolj kot Vid pritegnil njegov poškodovani BMW.

Ali je poškodba – vdrta in podrsana cela sovoznikova stran avtomobila – posledica nesreče ali zgolj nerodnega parkiranja nam ni uspelo izvedeti – ljubljenec slovenskega občinstva se namreč na naše klice ni odzval, je pa naša radovednost obrodila sadove, saj smo od dobro obveščenih virov ter strokovnjakov izvedeli nekaj finančnih skrivnosti.

Fotografije so nastale na dan, ko je na Bledu potekal šesti dobrodelni golf turnir Anžeta Kopitarja. Hokejist je organizacijo vodenja prireditve prepustil kar svojemu prijatelju Vidu Valiču, ki se je na kraj dogodka pripeljal v svojem vpadljivem avtomobilu. "Ima ga manj kot leto dni, ni pa kupil novega. Po nakupu rabljenega modela je ponosno razlagal, kako dobro kupčijo je sklenil," nam je zaupal dobro obveščeni vir, ki sicer ne želi biti imenovan. Zanimivo je, da si igralec kljub lepemu zaslužku svojega samostojnega podjetja Stendup, umetniško uprizarjanje, Vid Valič, s. p. (v letih 2012 in 2013 so zavedeni čisti zaslužki prek 200 tisočakov), privošči rabljen avtomobil, a skromnost je lepa čednost, pravijo. Razlog za nepopravljen avtomobil je, če sklepamo po prihajajočih projektih (jeseni se v družbi brata Domna vrača na voditeljski stolček Slovenija ima talent), vse prej kot finančno stanje – bolj verjetno to, da ima Vid kot običajno polne roke dela ...

STROKOVNJAK PRAVI: NAJVEČ ENAJST TISOČAKOV!

Med poizvedovanjem smo se obrnili na enega največjih podjetij, ki se ukvarjajo s prodajo rabljenih vozil, 1A AVTO iz Ljubljane, kjer nam je dobro podkovani strokovnjak pojasnil: "Na pogled lahko ocenim, da je Vidov avtomobil letnik 2008 ali 2009, znamke BMW 5. Cena rabljenega glede na prevožene kilometre in dodatno opremo se giblje od osem do enajst tisočakov evrov." Tako gre brez težav verjeti trditvam, da se je Vid s svojo pridobitvijo pridno hvalil okoli, saj strokovnjak nadaljuje: "Mat barva je drag dodatek, je pa res, da rabljenemu avtomobilu ne zviša cene za več kot tisočaka. Ne morem pa izključiti niti, da gre le za nalepko, ki nadomesti mat barvo," nam je še zaupa in doda, da bi bilo vozilo v tem primeru še cenejše.

Tekst: Neja Drozg