Vid Valič: "Ne ljubi se mi kuhati in pospravljati!"

Vid Valič: "Ne ljubi se mi kuhati in pospravljati!" (foto: Igor Zaplatil) Igor Zaplatil
Vir: Nova
1. 2. 2017

Pred kratkim so se lahko tudi poslušalci Radia Antena prepričali, kako dobro gredo komikom hišna opravila, saj se je v šivanju preizkusil sam Vid Valič.

Kot nam je zaupal, vendarle ne uživa v tovrstnih dejavnostih, saj mu je ljubše nastopanje na odru. "Hišna opravila so nekaj, kar preprosto moraš narediti, ne pa nekaj, kar ti gre ali ne. Če ti uspe se dovolj usposobiti, da hitro vse skupaj opraviš, še toliko bolje," nam je zaupal Vid, ki sicer odkrito prizna, da le s težavo oceni, kako dobro se znajde v kuhinji, saj se z nikomer ne more primerjati.

"Ko sva z bratom Domnom še živela skupaj, sem bil naravnost odličen za štedilnikom, saj njemu to nikakor ni šlo," malo za šalo, malo za res z nasmehom pove komik in voditelj, ki bi vsa hišna opravila z velikim veseljem zaupal komu drugemu: "Ne da se mi! Ne ljubi se mi kuhati, pospravljati in na splošno ukvarjati s tem. Rad bi le igral in pisal stand up. A se kakšna javi za čistilko?" z upanjem povpraša Vid, ki ob tem vendarle prizna, da se v stand upu ne obračajo tako visoke denarne vsote, da bi si lahko privoščil hišno pomočnico.

Vid je te dni sicer zaseden z organizacijo projekta ob desetletnici stand up komedije v Sloveniji STENDAP "BEST OF", ki bo in že v sklopu treh dogodkov poteka v Centru kulture Španski borci. V soboto, 4. februarja, bodo nastopili Tadej Toš, Martina Ipša, Gašper Bergant, Jernej Celec in Eva Virc, v torek, 7. februarja, pa Vid Valič, Ana Marija Mitić, Sašo Stare, Admir Baltić ter Aleš Novak.