Vid Valič: Nimam določenega tipa ženske!

12. 3. 2011 | Vir: Story
Deli
Vid Valič (foto: Primož Predalič)
Primož Predalič

Voditelj Vid Valič je konec januarja praznoval 29. rojstni dan, a se s tem postavni stand up komik sploh ne obremenjuje. To, da je leto starejši, pa ne moti niti predstavnic nežnejšega spola, ki se jim še vedno zdi neustavljivo privlačen, tako z dolgimi skodranimi lasmi kot pobrit na nulo.

Story: Se zdaj, ko ste leto dni starejši, počutite kaj drugače?

Vse je drugače, ljudje se do mene zdaj obnašajo veliko bolj spoštljivo, odpirajo mi vrata - ne morem verjeti, kaj vse lahko naredi le eno leto več. (smeh) Šalo na stran, počutim se enako kot prej, osebno pa se nisem spremenil.

Story: Pravijo, da se po 30. letu moški popolnoma spremeni. Se bojite te prelomnice?

Zdi se mi, da je vse odvisno od tega, kako mentalno sprejemaš staranje. Sliši se kot kliše, ampak res se ne počutim tako starega, kot sem, niti ne dajem takega poudarka letom. Staranje čutim na način, da postajam bolj samozavesten in suveren na določenih področjih. Mogoče bolj pogosto razmišljam o minljivosti življenja, s čimer sem se že sprijaznil, je pa odvisno, za kaj gre. Če ti stvar pomeni več, se težje sprijazniš s tem, da bo nekoč minila.

Story: V čem ste bili pred desetimi leti kot najstnik drugačni kot danes, če izvzamemo to, da ste bil takrat pobriti na nulo?

Lasje so mi zagotovo zrasli. (smeh) Se je pa v tem obdobju spremenilo to, da lahko danes počnem to, kar me veseli, in od tega lahko tudi živim. Tako sem si izboril določeno samostojnost in prostor pod soncem, ki sem ga pred desetimi leti šele iskal oziroma takrat o tem nisem niti razmišljal. V tistem času je bilo pomembno le to, kje bomo lahko dobro zažurali.

Story: Že kaj razmišljate o spremembi pričeske ali ostajate zvesti skodranemu čopu? Nekako je postal že vaš zaščitni znak ...

Razmišljam, da bi začel na vsaki strani nositi dve figi, pa tudi kitk še nikoli nisem imel. (smeh) S trenutnim videzom sem trenutno zadovoljen, mislim, da sem našel optimalno dolžino las. To, da je čop postal moj zaščitni znak, je stvar drugih, zame so to v končni fazi samo lasje. Če jih ne bi imel, bi se najbrž osredotočili na moj nos. Sem pa šele pred kratkim odkril, da je pametno uporabljati balzam za lase, saj si jih lahko dejansko počešem, česar prej nikoli nisem počel.

Celoten intervju si lahko preberete v novi številki Story, ki je izšla 11. 3. 2011.