Vid Valič: "Odnos je živo tkivo, ki ga moramo negovati"

Vid Valič: "Odnos je živo tkivo, ki ga moramo negovati" (foto: Igor Zaplatil) Igor Zaplatil
Vir: Nova
11. 10. 2017

Priljubljeni komik Vid Valič se je za potrebe nove predstave Tvoj bodoči bivši mož moral pošteno potopiti v tematike odnosov med spoloma, zaradi tega pa je moral bolje razčleniti tudi nekaj svojih preteklih odnosov in se poglobiti v skupno prihodnost.

Vid je velik zagovornik zakonskega stanu, saj prizna, da bi si tudi sam želel slediti poti svojih starih staršev in z svojo bodočo ženo obeležiti zlato poroko. Ena izmed ovir, ki stoji na poti dolgega zakonskega odnosa, pa je tudi rutina, ki se hitro prikrade v spalnico. "Dober seks deset odstotkov, slab pa devetdeset odstotkov odnosa," se strinja Vid, ki se zaveda, da nam številni dejavniki partnerskega odnosa to onemogočajo, vendar nič ni nemogoče. "Otroke spravimo v posteljo, službo pustimo v pisarni ... Mislim, da če si nečesa želiš, že poskrbiš, da do tega pride. Saj za dober seks ne potrebuješ vedno veliko časa," je prepričan.

Zato pa ima tudi recept, kako lahko premagamo dolgočasje, ki zadiši v odnosu: "Z domišljijo!" Pomembno je, da rutino ozavestimo. Če se med rjuhe podaš le v četrtek, ni težko opaziti, kaj v resnici ubija odnos. Ljudje smo vpeti v določen urnik, zaradi česar se nam zdi, da stvari kako drugače sploh ne moramo izvesti. Morda je optimalno, ni pa edinstvena rešitev. Rutino moramo razbijati in zvezo usklajevati z različnimi obveznostmi, vse od otrok, službe ...

Nika Arsovski

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri