VIDEO: Mihi Kavčiču (Kmetija) življenje ni prizanašalo

VIDEO: Mihi Kavčiču (Kmetija) življenje ni prizanašalo (foto: Aleš Rod) Aleš Rod
19. 11. 2018

Miha Kavčič je bil zaradi svoje istospolne usmerjenosti večkrat deležen posmeha, zaničevanja in nenazadnje tudi fizičnih napadov. Vendar se je pred časom situacija le spremenila do te mere, da je vsega tega čedalje manj.

Čeprav se je Miha predstavil gledalcev kot pozitivna oseba, ki se rad pošali tudi na svoj račun, njemu življenje zagotovo ni prizanašalo. Njegovo srednješolsko življenje zagotovo ni bilo lahko. Zaradi njegove spolne usmerjenosti in vedenja so se sovrstniki vseskozi spravljali nanj.

»Čevlje sem nosil s seboj v učilnico, da sem se lahko proti koncu zadnje šolske ure že v učilnici preobul in nato ob zvonjenju lahko hitro tekel na avtobus ter tako ušel tistim, ki so se na takšen ali drugačen način hoteli spraviti name.«

Na ulici je situacija drugačna

Potem ko je prvič nastopil v resničnostnem šovu Kmetija, so Mihu večkrat grozili. Grozili so mu na najrazličnejše načine, tudi preko različnih družabnih omrežjih, a ko se je pojavil na ulici, so ga na njegovo presenečenje, ljudje pozdravljali, se z njim rokovali in se z njim nekateri celo fotografirali. »Ulica in internet sta kot noč in dan.«

V video posnetku boste izvedeli, zakaj je slovenska družba kot celota še vedno dokaj netolerantna do istospolnosti in še mnogo več.

Aleš-Rod // Foto in video: Aleš-Rod

Priporočamo