Video: Tina Gorenjak

Tina Gorenjak (foto: Matej Grošelj/Playboy in arhiv) Matej Grošelj/Playboy in arhiv
Vir: Story
13. 5. 2011

Ena od najbolj seksi slovenskih igralk in režiserk Tina Gorenjak je bila srečnica, ki se je pred desetimi leti slekla za prvo številko slo­venskega Playboya.

Ob deseti obletnici moške revije pa je uredništvo poklicalo tisto prvo, ki je niso nikoli pozabili. In muca maca je rekla DA in se tako še bolj vroča, še bolj drzna ter še bolj razgaljena ponovno slikala za Playboy.

Deset let po izdaji prve številke slovenskega Playboya je igralka in režiserka Tina Gorenjak spet dobila ‘nespodobno povabilo’. “Ko so mi po desetih letih ponovno ponudili fotografiranje za Playboy, sem bila presenečena in počaščena hkrati. V zadnjih letih se, kolikor se da, izogibam pretirani publiciteti, vendar je bila to ponudba, ki je nisem mogla zavrniti,” je povedala Tina, ki je vse fotografije posnela v enem zelo dolgem dnevu.

“Ker smo se že prej domislili, kaj si želimo, je bilo fotografiranje prijetno. Zelo pomembno je, da sem imela okoli sebe ekipo, ki ji neizmerno zaupam. Predvsem triperesna deteljica gospodičen, s katerimi smo sodelovale že prej: maskerka Maja Šušnjara, stilistka Tina Curk in frizerka Petra Maček. Obožujem jih. Tudi če se sploh ne bi pogledala v ogledalo, bi samozavestno stopila pred fotoobjektiv. S fotografom Matejem Grošljem sem delala prvič, vendar me je art direktor Gojko Zrimšek več kot prepričal, da mu lahko zaupam. In imel je prav. Matej je neprekosljiv estet,” je z navdušenjem povedala Tina, ki je s končnim izdelkom več kot zadovoljna. Muca maca si je kot igralka zaželela fotografiranja v stilu dramatičnega glamurja Moulin Rougea, Crazy Horsea, burleske in Marilyn Monroe, saj se navdušuje nad kombinacijo erotike in teatra.

“Razlogov, zakaj sem se odločila za fotografiranje, je več, preberete pa jih lahko v Playboyu. (smeh) Eden od njih je gotovo tudi ta, da sem želela ženskam, ki se pretirano obremenjujejo s starostjo, dopovedati, da privlačnost absolutno ni povezana z leti. Ravno nasprotno, saj z izkušnjami pridobimo samozavest, bolj nam je jasno, kaj si želimo, kaj je v življenju pomembno in kaj ne, več si upamo,” še doda Tina G., ki je ponosna na svoje telo.

“Zanimivo se mi zdi, da so v tujini najpopularnejše igralke in pevke, ki so zapeljive in seksapilne, pa zaradi tega nihče ne misli, da so netalentirane ali „neprimerne“. Pri nas so bolj zaželene „sive miške“. Govorim iz lastnih izkušenj. Po 15 letih nastopanja, gledaliških predstav, pisanja, ustvarjanja kakovostnih avtorskih projektov, vodenja različnih prireditev, odličnih odzivov publike in zadovoljnih naročnikov se ljudje še vedno obregnejo ob moj ženstven videz, kot da je to nekaj slabega. Vedno se ukvarjam predvsem s tem, da bo predstava ali dogodek kakovosten, da bo na primer komedija zabavna in poleg tega sporočilna, da bo šov dovršen. Ne ukvarjam se v prvi vrsti s svojim videzom. To počnejo predvsem drugi.

Ko sem morala Playboyu posredovat svoje ‘mere’, sem šla k staršem, da sem se sploh stehtala, saj doma nimam tehtnice. (smeh) Poskušam poslušati svoje telo, in če hoče vsak dan čokolado, mu jo pač dam. Ali kot bi rekla moja prijateljica, ga. Ana Žvorc: ena kila gor, ena guba dol. Pri vseh stvareh v življenju je potreben balans, zato se mi zdijo diete nesmiselne,” je v smehu še povedala Tina, ki na fotografijah kar sije od sreče, saj je trenutno v svojem življenju zelo srečna.

“Ljudje mi velikokrat, ko me spoznajo, rečejo, da sem v resnici videti mlajša kot na fotografijah. Mislim, da to ni ravno res. Res pa je to, da ko komuniciraš z nekom, ne gledaš vsake gubice in ‘napake’. Vidiš predvsem energijo, ki jo sogovornik oddaja, način komunikacije, hojo, nasmeh. Vse to so stvari, ki nas delajo takšne ali drugačne, torej starejše ali mlajše, privlačnejše ali manj atraktivne, zanimive ali dolgočasne. To, da se zavedaš svojega telesa, da ga imaš rad in ga nosiš ponosno, ne glede na to, kakšno je, te vedno naredi lepega.

Mogoče se vam bo tole zdelo smešno: postavite se pred ogledalo in stojte pred njim zgrbljeno, zdolgočaseno, z mislijo, da si niste všeč, nato pa se dajte še v pozo, ki se vam zdi privlačna. Razlika je ogromna. Zadovoljstvo in samozavest, ki ju ob tem občutite, pa tudi. To drugo odnesite s sabo v svet in pozabite na kilo preveč ter na gubo na napačnem mestu. Veste, telo nas naokoli prenaša vse življenje, zato ga moramo imeti radi,” je še zaključila muca maca, ki pa še razmišlja, ali bo eno od novih razgaljenih slik obesila na steno ali ne, ve pa, da ji bodo vse fotografije s tega snemanja čudovit in ljub spomin.

Hči Nina Barbara: Vprašala jo je za dovoljenje

Edina oseba, ki jo je teatralna lepotica vprašala za nasvet glede ponovnega fotografiranja, je bila hči Nina Barbara. “Pomagala mi je pri odločitvi, saj mi veliko pomeni. Ko mi je po vseh mojih pomislekih rekla: Mami, to je tvoje telo in ti delaj z njim tisto, kar ti hočeš, sem se odločila. Vem, da je Slovenija majhna, velikokrat ima predsodke in rada obrekuje ..., ampak jaz nisem takšna in moram živet po svoje, polno, vznemirljivo, ustvarjalno, svobodno!

Napisal: Nejc Simšič
Fotografije: Matej Grošelj/Playboy in arhiv

Tina Gorenjak - Tina Gorenjak

Nova Story že v prodaji

Story