Viktorji se po letu premora vračajo z Vidom Valičem!

Viktorji se po letu premora vračajo z Vidom Valičem! (foto: Urška Boljkovac za Stop) Urška Boljkovac za Stop
Vir: Story
21. 4. 2017

Viktorji, ki že vse od leta 1993 veljajo za medijsko nagrado z najprestižnejšim ugledom in tradicijo, se bodo po letu premora podeljevali v soboto, 22. aprila, v Portorožu, ko bodo kipec prejela znana imena.

O organizaciji letošnje prireditve, o presenečenjih in nastopajočih smo poklepetali z izvršno urednico revije STOP Sašo Britovšek.

Vsi se verjetno spomnimo tiste podelitve viktorjev, na kateri je v vlogo voditelja stopil Jurij Zrnec, a v zadnjih 23 letih, kar smo priča podelitve teh medijskih nagrad, je bilo markantnih trenutkov veliko, še posebej za vse tiste, ki se že tedne, če ne celo mesece pripravljajo na dogodek, v katerega so uprte vse oči medijske javnosti.

Saša se je organizaciji Viktorjev prvič pridružila leta 2001, spomin na evforijo pred začetkom pa je kljub 16 letom še kako živ. 

"O, seveda se spomnim, kdo se ne bi spomnil prvih sladkih skrbi, kaj obleči na Viktorje. Tega se spomnim celo bolj kot dogajanja na odru. To so bili Viktorji 2001, ki so se podeljevali v Cankarjevem domu aprila 2002. Res pa je, da sem prva leta sodelovala kot novinarka, poročala dogodku in delala intervjuje z dobitniki, pozneje pa bila del ekipe, ki je pripravljala dogodek oziroma slavnostno prireditev. Trema? Ta je bila vedno odvisna od zadolžitev, ki sem jih imela, a lahko rečem, da je bila največja v tistih letih, ko sem skrbela za 12 podeljevalskih parov," nam je svoje spomine zaupala Saša.

Dodala je, da so Viktorji s televizijskim prenosom izjemno kompleksen projekt. "Sploh ko se prižgejo kamere in gre v živo. Takrat imaš občutek, da so minute dolge le nekaj sekund in triurna prireditev mine, kot bi trenil. Sploh če obvladuješ gnečo slovenskih zvezdnikov v zaodrju in skrbiš za to, kdaj mora kdo od njih, podeljevalcev, stopiti na oder, podeliti viktorja in oditi z odra tako, kot je dogovorjeno," nam je pojasnila in razkrila, da nas bo letos na odru zabaval Vid Valič, ki si je to prireditev želel voditi od nekdaj. 

"O tem, kakšen je scenarij in kaj nam Vid konkretno pripravlja - razen 'roasta' znanih Slovencev in nominirancev - pa žal tudi jaz ne vem," nam je odgovorila Saša in dodala, da so se priprave na letošnji dogodek čisto zares začele decembra, sicer pa se uredništvo revije STOP na Viktorje pripravlja kar vse leto.

PRIREDITEV VIKTORJI

Vodil bo Vid Valič

  • Poleg novice, da bo prireditev vodil Vid Valič, smo izvedeli še, da bo dogodek z nastopom popestrila skupina MI2, več o poteku oddaje pa nam niso želeli razkriti.
  • Viktorje 2017 bomo lahko skupaj spremljali v prenosu v živo na TV Slovenija I. v soboto, 22. aprila, ob 20. uri.

Nominiranci iz osmih kategorij so že znani in objavljeni na spletni strani časopisa Večer, izbrala pa jih bo zasedba Akademije Viktor, ki je sestavljena iz več kot 40 medijskih strokovnjakov.

Kaja Milanič

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story17/2017

Naročite se na revijo Story:

04 511 64 44 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story 17/2017

Story 17/2017, od 20. 04. 2017