Vila Nataše Pirc Musar in njenega soproga je zares posebna, za njo stoji zanimiva zgodba

26. 6. 2022
Deli
Vila Nataše Pirc Musar in njenega soproga je zares posebna, za njo stoji zanimiva zgodba (foto: Aleksandra Saša Prelesnik)
Aleksandra Saša Prelesnik

Marsikdo je ob polgedu na takšno hišo čisto navdušen.

Nekdanja TV voditeljica oddaje 24ur Nataša Pirc Musar in njen soprog Aleš Musar ne skrivata dejstva, da obožujeta umetnost in starine.

S tem v mislih sta se lotila tudi opremljanja in preurejanja prestižne primestne vile imenovane Ruska dača, ki stoji v Zgornjih Gameljnah pri Ljubljani. Kot sta v intervjuju za revijo Story Nataša in Aleš pred časom že povedala, sta Rusko dačo opremila zelo skrbno in v njej ima vsak predmet svojo zgodbo. S skrbnostjo za izbirala slike, ki so Aleševa velika ljubezen.

Preberite si, kaj sta tedaj povedala:

Ali ste na dražbe hodili sami ali ste jih kupovali prek spleta?

Aleš: Kupoval sem jih sam, veliko prek spleta, kjer so na voljo vsi katalogi, nekajkrat pa sem bil osebno na dražbi. Z Natašo sva bila tako na dražbi na Dunaju, ko sem kupoval sliko Tivolskega gradu iz časa feldmaršala Radetzkega, ki jo je naslikal slovenski slikar Anton Karinger. To je zelo lep primer slovenske kulturne dediščine, zato sem nato iskal sliko z Radetzkim, ki mu je Tivolski grad, nekoč imenovan grad Turn, podaril cesar Franz Jožef. Po kakšnem letu dni iskanja sem našel še sliko s podobo cesarja, ki tako zaokrožuje zgodbo ene sobe ob celem kupu majhnih zgodb.

Nataša: Tukaj ima vsak predmet svojo zgodbo.

Aleš: Ali pa vsaj razlog, zakaj je tukaj.

TUKAJ si lahko preberete še več in tudi ogledate fotografijo čudovite hiše.

Novo na Metroplay: Nuška Drašček povsem iskreno o tem, da ni od nekdaj želela biti pevka | Po mojem okusu