Vili Resnik: Čisto malo tesnobe

Najraje ima čokoladno torto.  (foto: Grega Gulin) Grega Gulin
Vir: Govori.se
26. 11. 2009

Vili se je rodil 27. novembra 1963, kar pomeni, da jutri praznuje 46. rojstni dan. Torta bo!

Kako se spominjate praznovanj rojstnih dni, ko ste bili še otrok?
Pravzaprav sploh ni šlo za praznovanja. Mama mi je voščila in kaj kupila, torte ter praznovanj s prijatelji pa ni bilo.

Pri katerih letih so se začeli rojstnodnevni žuri s prijatelji, 'pijanke'?
Do 30. leta v bistvu nisem poskusil alkohola, tako da tako imenovanih pijank ni bilo. Tudi tistih rojstnodnevnih ne … Ne vem, zakaj je bilo tako, ampak rojstnih dni res nisem praznoval; niti prej niti v najstniških letih.

Kateri rojstni dan vam je torej sploh ostal v spominu?
Ne boste verjeli, ampak šele 40. rojstni dan se mi je vtisnil v spomin. To pa zato, ker sem bil prvič resnično zaželen v družbi, ki mi je pripravila presenečenje za ta dan. Spekli so mi torto in prvič v življenju sem vedel, da nisem sam.

Kako danes dojemate ta svoj dan?
Moram reči, da se je v zadnjih šestih letih moje doživljanje tega dne zelo spremenilo; prijatelji pridejo točno 27. in mi voščijo, moja družina pa želi, da smo ta dan skupaj. Malo se poveselimo in vedno je torta.

Kupljena?
Ne, to je doma narejena torta, na njen pa so svečke, ki jih moram simbolično upihniti … Pihanje svečk in sama torta me spomnita na moje otroke in mogoče me to veselje tega dne navda s čisto malo tesnobe, ker se mi zdi, da toliko veselja pa le ni dovoljenega zame … in me malce stisne … Ampak, ko pogledam obraze, ki so ta dan ob meni, hkrati pa jih videvam tudi vse preostale dni, vem, da se motim in da sem tudi sam lahko vesel in srečen.

Kako vaša izbranka Tamara ve, kaj vam podariti za rojstni dan?
Očitno me posluša in mi sledi čez leto, tako da do 27. novembra točno ve, kaj potrebujem. In potem tisto tudi dobim … Letos bom dobil pravo črno srajco, haha …

Boste hčerkici Manji dovolili, da se bo s svojimi prstki približala vaši torti?
Manjo torta zelooo mika. Že par dni sprašuje, kdaj bo torta, mamica pa ji potem razlaga, da še malo, ko bo 'tatko' imel rojstni dan. Komaj čaka, da se bo lahko spravila nadnjo, to, da ne bi bilo njenega prstka v torti - to bi bil pa greh. Ni lepšega, kot videti srečnega otroka, kako odkriva še neznane stvari.

Priporočamo