Vili Resnik: Nor na kolo

Vir: Nova
31. 12. 2012

Priljubljeni pevec Vili Resnik je bil vedno rad športno aktiven, v zadnjem času pa je še posebej navdušen nad kolesarstvom. Kolo ima rad, ker s kolesarjenjem skrbi za kondicijo, pa tudi zato, ker je to rekreacija, ki poteka v naravi, saj mu je všeč, da lahko s kolesa opazuje lepo naravo.

»Kolo sem se naučil voziti na posojenem kolesu, saj svojega takrat še nisem imel. Moje prvo kolo je bil star pony, ki je bil razbit, z njim pa smo se vozili povsod – po stopnicah, hribih in dolinah. Včasih smo tudi vdrli v kakšen avto,« se kolesarjenja v otroštvu spominja Vili.

Vili pravi, da se je za kolesarstvo tako navdušil predvsem zaradi prijateljev. »Obkrožajo me namreč ljudje, ki se ukvarjajo s kolesarstvom. To so bivši in sedanji kolesarji, ki so me začeli spodbujati za kolesarjenje. Vedno pa sem bil proti 'specialkam', kot imenujejo kolesa, saj so se mi zdela zelo neudobna. Prijatelj Štefan Bauer me je nekako prepričal, da so ta kolesa super, poleg tega pa mi je podtaknil še zapirala, zaradi katerih sem trikrat hudo padel. Dobro, da sem padel na stran in ne na sredino ceste,« se smeji Vili, ki pravi, da se je zdaj seveda že privadil na pravo opremo, kar pa ne pomeni, da ne pada več ...

»Letos poleti sem enkrat padel. Želel sem preizkusiti, kako se počutijo profesionalni kolesarji, in ugotovil, da je tudi kolesarstvo lahko zelo nevarno v določenih trenutkih ...«

Vili je ugotovil, da so tudi kolesarji nasploh zelo pozitivni ljudje, tako da uživa tudi v druženju. Sicer pa je bolj previden kolesar. »V kolesarstvu predvsem uživam in z njim ne pretiravam, ravno tako pa ne pretiravam s hitrostjo. Včasih sicer res želim preizkusiti svoje sposobnosti, sicer pa ni moj namen, da bi pretiraval. Na kolesu predvsem uživam in med vožnjo opazujem pokrajino,« pravi Vili, ki sicer vozi šest let staro specialko, ki je bila ob nakupu tako draga, da bi za ta denar že lahko skoraj kupil soliden avtomobil. Ampak pravi, da nakupa ne obžaluje, saj kolo res pridno uporablja.

Priporočamo