Igralka Violeta Tomič se je pravkar vrnila s popotovanja po Vietnamu in Kambodži. Čeprav so azijske države znane po svojih nenavadnih kulinaričnih specialitetah, se Violeta temu trendu ni prepustila.
Pohane ščurke, male ptičke in jajčka s skoraj izleženimi živalcami je pustila pri miru in se kljub več opozorilom o zastrupitvah pogumno osredotočila predvsem na morsko hrano.
"Že prvi dan sem si ob cesti, kjer vozijo avtobusi in mopedi, ki dvigujejo prah, zato ljudje okoli hodijo v maskah, privoščila rakovico in velikega polža. Najedla sem se tudi jastoga, pogumno jedla školjke in ribe ter si enkrat privoščila še krokodila.
Ta ima okus kot piščanec, samo malo bolj trd je. Vseeno sem ga jedla z nasprotujočimi si občutki, majhnim predsodkom in šibkim želodcem - nisem prav bila neskončno srečna. Kot takrat, ko sem jedla kari, školjke, rakovico ali ribo na plaži. Potem pa sem se rahlo zastrupila s kocko ledu v pivu," je povedala Violeta.
Za revijo Story je spregovorila tudi o izjemnih ljudeh, ki jih je spoznala na poti svoje življenjske prelomnice, kakor imenuje potovanje.