Vita (Bar) zanika obtožbe o kraji

Vita (Bar) zanika obtožbe o kraji (foto: Lea) Lea
Vir: Lea
1. 6. 2015

Prejšnji teden je po dnevih obtoževanj, soočanj in ne nazadnje smrti v družini resničnostni šov Bar že drugič zapustila svetlolasa Vita Udovič. Jutro po njenem odhodu smo Dolenjko poklicali tudi mi in zaupala nam je svoje razloge za odhod in resnico o molčanju, ko je ekipo ustvarjalcev šova prosila, da bi zaradi bolne babice odšla domov.

Za odhod sem se odločila, ker sem imela v šovu popolnoma zvezane roke," je povedala Vita, ki jo je prejšnji teden ena izmed njenih znank, s katero sta se seznanili po Vitinem prvem odhodu iz Bara, obtožila kraje v svojem domu.

"Nisem se mogla braniti, lahko so me samo napadali. To je groza," je občutke po tem, ko jo je menedžer Denis Vikić pred kamerami soočil s Kajo, dekletom, ki jo je obtožilo kraje, razkrila Vita. Bolj kot obtožbe pa je Vito prizadel Denisov odziv, ki je priznal, da je po tem, ko je na Kajinem telefonu videl Vitina sporočila s priznanjem o kraji, bolj verjel dejstvom kot Vitini besedi.

"Osredotočila se bom na vse obtožbe in to, kako dokazati, da to ni res," nam je povedala Vita, ki meni, da ji je nekdo vdrl v telefon in Kaji pošiljal sporočila na mobilnik in profil na Facebooku. V nadaljevanju dne je Vita na svojem družabnem profilu zapisala, da je zaradi velike pozornosti, ki so jo televizija in mediji posvetili obravnavani tematiki, izčrpana njena celotna družina. "Ni nam jasno, od kdaj je televizija moj sodnik, vse osebne stvari se bomo dogovorili na sodiščih, moje osebne stvari niso vse za na televizijo in niti Bar niti menedžer niso moji sodniki. Psihični napad name je bil prevelik, nisem zdržala tega, nihče ne bi," je zapisala Vita, pri tem pa požela velik val odobravanja pri svojih sledilcih. Poleg bodrilnih besed so ji svetovali tudi tožbo proti dekletu, ki jo je pred kamerami obtoževala kraje.

"Jaz in tista ženska bova vse urejali na sodiščih. Niti ona niti Bar in Planet TV z vsemi drugimi se niso imeli pravice javno vtikati v osebne zadeve in za piko na i poslati menedžerja, da razsodi med nama. Kaj?! To bodo delali le najini odvetniki in nihče drug," je svojim sledilcem odgovorila Vita in obenem dodala, da je izkušnja zadnjega tedna v televizijskem šovu v njeni družini povzročila psihično krizo. "Doma smo res vsi totalno na dnu, kot še nikoli. Uničenje," je zapisala Vita, ki jo ta teden smrt v družini dokončno zlomila. Ni se poslovila od babice "Babica je bila zelo bolna in je zdaj, med oddajami, ko so me najbolj napadali, umrla," nam je zaupala Vita in dodala, da so pred njo ustvarjalci oddaje molčali. "Nič nisem vedela o tem. Tri dni sem jih prosila za odhod. Vsi smo vedeli, da je njeno življenje viselo na nitki. Ko pa so izvedeli, mi niso povedali in so raje delali šov," je povedala Vita, ki je le nekaj trenutkov po svojem odhodu iz Bara žalostno novico delila tudi s svojimi prijatelji.

"Zgodilo se je najhujše. Pred nekaj urami, ko so me v Baru doletele hude obtožbe, je moja babi odšla med angele. To, za kar sem se tresla ves čas bivanja in zaradi česar sem na kolenih prosila za odhod domov dva dni, se je uresničilo. V šoku sem. Delajo šov in me napadajo, namesto da mi sporočijo najpomembnejšo stvar v mojem življenju in me pustijo domov. Niti posloviti se nisem mogla od nje, nikoli si ne bom oprostila, da sem bila v šovu, in ne ob njej v zadnjih trenutkih," je zapisala in dodala, da bolj kot kdaj prej potrebuje bližino družine. Zapustil jo je tudi fant In čeprav je Vita še prejšnji teden za revijo Story razkrila svojega novega partnerja, košarkarja Jureta Besedića, za katerega je trdila, da ni le kratka poletna romanca, je ta na dan obtoževanj v Baru na svojem družabnem omrežju objavil zapis:

"Vita Udovič nikoli ni bila in nikoli ne bo moja punca."

O njegovem odzivu smo povprašali tudi Vito, ki je kljub navdušenosti minuli teden zdaj zvenela nekoliko mrko. "Rekel je, da nisva bila skupaj. S tem sem se strinjala, ker se ne poznava toliko časa. Res sva se družila, ampak me ni podprl, ko sem ga potrebovala, in takšnih ljudi ne potrebujem ob sebi. Dvomim, da se bova še kdaj dobila," je njuno zvezo le teden dni po tem, ko je dejala, da je to njen sanjski moški, komentirala Vita.

"Pravzaprav sem tega navajena. Zdaj je to samo še ena stvar več, zdaj jih je najbrž že deset. Ta hip mi je res na zadnjem mestu, kaj si fantje mislijo o meni," je povedala Vita, ki se, čeprav je v zadnjem obdobju toliko časa preživela na Obali prav zaradi omenjenega fanta, življenju ob morju ne namerava odpovedati. "Najprej družina, potem pa pride spet na vrsto Obala. Saj so še drugi dobri ljudje tam. Čeprav bom najprej rešila te zadeve z obtožbami, si bom brez dvoma privoščila dopust ob morju," je povedala Vita. In čeprav je bila svetlolaska v oddaji zelo povezana z barmanom Damjanom, s katerim naj bi celo poslovno sodelovala, nam je tokrat Damjan povedal, da zaradi obtožb in njegovih prejšnjih izkušenj z Vito ne želi imeti opravka. "Ona ni in nikoli ne bo delala za moje podjetje," je povedal Damjan, ki meni, da Vita ni vredna zaupanja. "Res je, da smo se pogovarjali o sodelovanju, vendar do tega nikoli ni prišlo. Vita se pri meni ni učila, lahko pa potrdim, da se je Tanja," je povedal Damjan, ki je v dneh po odhodu iz Bara z Renejem in Vito obiskal tudi nekaj dogodkov.

Zunaj Bara še nista navezala stikov!

O Vitinem položaju pa smo spregovorili tudi z v soboto izpadlim tekmovalcem Emijem, ki svoj odziv v Baru, ko je prisostvoval soočenju med Vito in Kajo, obžaluje. Kaja je Emiju prejšnji teden namreč povedala, da ji je Vita zaupala, da v resnici ne goji tako pozitivnih čustev do njega. Emi je Viti med njihovim soočenjem priznal, da je verjel Kaji, česar pa, kot pravi, danes ne bi več ponovil.

"Jaz in ona se imava zelo rada. Tudi v prvem pismu, ko je zapustila hišo, mi je napisala, da takšnega prijatelja še ni imela. Bilo mi je zelo težko, vem, kako je, ko nekdo kaže nate s prstom. Ni prijetno," je povedal Emi in dodal, da se je v trenutku odzval tako, kot je čutil. "Žal mi je, ampak časa in dogodkov ne morem spremeniti. Bil sem jezen nase, ker sem gledal na to, ali je res ali ne. Moral bi počakati, da se dobiva zunaj. Ampak takšen sem – naredim, kot čutim," je še dodal Emi, ki se z Vito po svojem odhodu iz Bara še ni slišal.