Vita (Bar): “Zaradi težke preteklosti bolj cenimo, kar imamo”

Vita (Bar): “Zaradi težke preteklosti bolj cenimo, kar imamo” (foto: Primož Predalič, Klemen Korenjak) Primož Predalič, Klemen Korenjak
Vir: Story
23. 4. 2015

Svetlolasa Vita Udović, ki se je z vročega stola resničnostnega šova Bar morala odpraviti na domačo Dolenjsko, je ena od redkih oseb v šovu, ki se lahko pohvalijo z bogato družinsko gostilniško tradicijo. Kot nam je povedala, je izkušnjo, ki so jo ob odpiranju novega lokala doživeli barovci, njena družina v dobrem in v slabem izkusila že pred leti, ko je na noge poskusila postaviti lokal, od katerega bi živela njihova petčlanska družina.

"Zaradi gostinskega lokala smo se velikokrat morali čemu odreči. Spomnim se časov, ko sem bila še otrok in ko smo kupili ter prenovili ruševine gradu, iz katerega smo hoteli narediti lokal in klub," je povedala Vita in dodala, da je želja za seboj potegnila velik finančni zalogaj s številnimi krediti in urami trdega dela, ki so ga Vitini starši namenili postavljanju lokala.

"Težko je bilo preživeti, velikokrat smo bili na dnu," opisuje Vita in dodaja, da so kot družina v začetku gostinske poti včasih ostali tudi brez vsega. Poleg skrbi, s katerimi se je Vitina družina spopadala ob odpiranju lokala, pa nam je svetlolaska priznala tudi, da so bili kot družina večkrat napadeni: "Velikokrat so nam grozili in vlomili v lokal. Ampak ker smo stopili skupaj kot družina in ker smo vsi delali za to, da bi bil lokal uspešen, lahko zdaj rečem, da veliko bolj cenimo to, kar imamo. Predvsem pa nam je bilo od nekdaj izredno pomembno, da za vsem stojimo skupaj kot družina."

Vita si ravno zaradi burne in osebne preteklosti želi v poslopju, v katerem je že dve desetletji Klub Lukna, prijeti vajeti v svoje roke. "Ker je bil oče veliko odsoten v mojem otroštvu, so nas s sestrami starši velikokrat vzeli tudi na poslovne dogodke. Tako sem že kot deklica osvojila veliko poslovnega znanja in gostinske realnosti - dobre in slabe strani," je razkrila Vita in nadaljevala, da se trenutno samo z vodenjem njihovega objekta nihče ne ukvarja za poln delovni čas. "Trenutno je oče v pokoju, mama pa si je morala poiskati dodatno delo, saj nam finančno ne bi zneslo," je povedala Vita, ki svojo željo po prevzemu lokala vidi prav v družinski zgodovini. "Trenutno oddajamo za zaključene družbe in poroke," je dejala in dodala, da je izkušnjo v Baru izkoristila za učenje in napotke o tem, kako bi lahko v prihodnosti vodila omenjeni družinski lokal.

"Zdaj bi potrebovala le finančno podporo. V lokalu je sicer vse postavljeno, narediti moram samo nabavo, zamenjati kakšno pohištvo in poiskati delavce," je pojasnila Vita in dodala, da si bo nekaj denarja za ponovno oživitev nekdaj zelo priljubljenega kluba prislužila tudi s honorarnim delom. In čeprav še ne ve točno, katerega dela se bo najprej lotila, nam je zatrdila, da to brez dvoma ne bo slikanje za kakšno moško revijo. Svoje nestrinjanje s tovrstnim fotografiranjem je namreč izrazila že v oddaji, ko so se Vita, Ivona in Suzana za tedensko nalogo odpravile pred objektiv Novinega fotografa in se Vita edina ni želela slikati v kopalkah.

"V preteklosti sem dobila že dobre ponudbe za razgaljene fotografije, ki sem jih zavrnila, zato mi je malo tako, da bi se za revijo razgalila zastonj," je povedala Vita in dodala, da so se ponudbe za slikanje gibale okoli nekaj tisoč evrov. "Točnega zneska ne bi razkrila, povem pa lahko, da so me za fotografiranje kontaktirali tako iz revij kot tudi zasebni fotografi," je razkrila Vita in dodala, da bi jo pred fotografski objektiv v pomanjkljivi opravi poslala le težka finančna kriza. "Če bi s tem pomagala svoji družini, bi se mogoče odločila za to," je povedala in dodala, da ji je mnenje staršev najpomembnejše. "Nikoli si ne bi dovolila, da bi jih spravila v sramoto ali pa da bi si mislili, da sem lajdra," je povedala Vita, ki pravi, da se v šovu ni zadrževala zaradi tega, kako bi bila videti na televiziji, temveč je takšna tudi v resnici. "Imam tudi štiri majhne nečake, zato je treba o svojem obnašanju premisliti še toliko bolj," je še dodala.

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story16/2015

Naročite se na revijo Story:

01 3000 780 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story 16/2015

Story 16/2015, od 16. 04. 2015