Vizažistka Nataša Zajc potovanja vedno izkoristi za novo znanje

Vizažistka Nataša Zajc potovanja vedno izkoristi za novo znanje (foto: Primož Predalič) Primož Predalič
Vir: Story
11. 2. 2017

Ni le priznana vizažistka, tako kot jo navadno odpišejo v člankih. Je mojstrica joge, lastnica in ustanoviteljica studia Nataraja, enega izmed najpriljubljenejših jogističnih kotičkov v prestolnici, in ženska, željna novega znanja, novih načinov in novih pristopov. Nataša Zajc Rhind-Tutt potuje, raziskuje in novo znanje nosi v prostore svojega studia, kjer ga nesebično in z veliko mero dobre volje predaja naprej.

Nataša se trudi, da v svoj studio Nataraja pripelje čim več zanimivih gostov.
Pri jogi se ji včasih pridružita mož Julian Rhind-Tutt in sin Lucien.

In če začnemo z januarjem, mesecem, ko so številni fitnesi in športni studii nabito polni ljudi, ki vsako novo leto sami s seboj sklenejo zaobljube, se hitro ustavimo pri tem, da v Natašinem kotičku pod soncem ni nič drugače. "Tudi pri nas je po novem letu velik porast obiskovalcev, prav zato takrat vedno organiziram brezplačnih 108 pozdravov soncu. 108 je v hinduizmu, v jogi posebna številka," nam je povedala za začetek in dodala, da sama svoje zaobljube sicer dela poleti. "Pri nas se sezona začne septembra. Okoli novega leta samo pogledam za nazaj, koliko stvari mi je uspelo narediti in koliko mi je še ostalo za drugo polovico sezone. Ampak moram reči, da sem letos kar zadovoljna. Gradim korak za korakom. Letos sem začela še z učiteljskimi tečaji, v tem mesecu bom na primer začela že s tretjim," nam je povedala in dodala, da je bila ena od njenih letošnjih zaobljub tudi ta, da bo v studio pripeljala več gostujočih učiteljev, kar je že začela uresničevati. "Pred kratkim je prišel gost iz Londona, pri katerem sem se sama učila pred dvema ali tremi leti. Ime mu je Martin McDougall in me je navdušil," razkrije Nataša in dodaja, da je njegova posebnost združevanje klasičnega pristopa k jogi z malce nenavadnimi prijemi akrobatike. Sicer pa ji odkrivanje novih jogističnih prijemov na različnih koncih sveta ni tuje.

"Nazadnje, ko sem bila popolnoma pod vtisom, je bilo pred približno dvema letoma v Avstraliji, ko sem obiskala gospoda, ki je bil pred tem vojak in se je ukvarjal z eno od borilnih veščin. Ustvaril je verigo studiev v Avstraliji, in ko sem ga obiskala, sem bila popolnoma očarana," pove športnica, ki potovanja rada združi z obiskom različnih studiev. "Ko potujem, imam čas zase. V studiu sem zdaj tako zaposlena, da večinoma delam in ne grem nikamor. Ko pa grem, imam čas in me zato seveda tudi zanima, kaj delajo drugi v studiih po svetu, koga bi lahko povabila k nam, kako se moderna joga razvija ... Vse to me zanima," je povedala. Sicer pa se poslovno in zasebno življenje ne moreta popolnoma ločiti in tako je tudi pri Nataši, ki z družinico rada naredi kakšno jogistično vajo. "Moj mož sicer ni preveč športen tip, ampak rad poskusi nove stvari. Ko sva šla v Indijo, sva preizkušala različne vadbe. Pa tudi ko v Slovenijo pripeljem kakšnega gosta, vedno pride, da bi redno obiskoval tečaje, pa ne. Ni tak tip. S sinčkom pa že od majhnega izvajava jogo. Ko je bil še dojenček, sva skupaj hodila k neki Rusinji na rusko jogo, zdaj pa imam v studiu tudi t. i. pravljično jogo, za katero je ravno prave starosti. Vsake 14 dni greva skupaj in moram reči, da vse že zelo pridno dela," še pove.

Napisala Kaja Milanič
Fotografije Primož Predalič

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story06/2017

Naročite se na revijo Story:

04 511 64 44 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story 06/2017

Story 06/2017, od 02. 02. 2017