Vlado Kreslin je s to objavo številne spravil do roba solz, tega nihče ni pričakoval

20. 2. 2024
Deli
Vlado Kreslin je s to objavo številne spravil do roba solz, tega nihče ni pričakoval (foto: Jesse Štefane)
Jesse Štefane

Naš glasbenik je še enkrat pokazal, da je človek in pol ...

Vlado Kreslin je že dolgo časa prisoten na slovenski glasbeni sceni in ima številne oboževalce. Njegove zimzelene pesmi poznajo cele generacije in jim vedno znova rade prisluhnejo, zato ne čudi dejstvo, da so njegovi koncerti vedno razprodani in jih po koncu obiskovalci zapuščajo z iskricami v očeh.

Vlado pa je zdaj naredil nekaj drugega - spomnil je na izjemnega Slovenca, žal pokojnega, ki se je vpisal v večni spomin. Na družbenem omrežju je namreč objavil sliko, na kateri je naš svetovno znan alpinist, Tomaž Humar. Svojo objavo je pospremil z besedami: "Tomaž Humar. Duet."

In res - na odru stojita dve legendi, saj je Humar slovel po svojih izjemnih alpinističnih podvigih, poznali pa so ga po celem svetu, žal pa se je prezgodaj poslovil. Njegovi oboževalci, kolegi in njegovi najbližji se dobro spomnijo leta 2009.

Takrat se je Tomaž hotel vzpeti na goro Langtang Lirung v nepalski Himalaji. Od tam se je zanjič oglasil 8. novembra, sporočil je, da si je poškodoval rebra, nogo in hrbtenico - ustavil se je na višini 6.000 metrov. Nato se več ni javljal, ni se odzval na klice. Za njim se je podala reševalna odprava, našli so ga mrtvega na višini 5.600 metrov. Domneva je, da je preminil v noči na 10. november. Njegovo truplo je ostalo v Himalaji.

Vlado se je z objavo spomnil na njega in na trenutek, ko sta oba skupaj stala na odru. Njegovi sledilci so se oglasili s komentarji in številnimi všečki, ena od sledilk je napisala: "To je pa lep spomin, a ne ?" in s tem se strinjajo številni.

Naš glasbenik pa je pokazal, da nekaterih ljudi, ki več niso med nami, nikoli ne bo pozabil in bo vedno s spoštovanjem in občudovanjem pomislil na njih, tako kot je na Tomaža. Naš alpinist je bil star 40 let, ko je umrl. Pred kratkim - natančneje 18. februarja - bi praznoval rojstni dan. 

Preberite še:

 

Novo na Metroplay: Martina Švab povsem iskreno o družini, medijskem svetu in organizaciji časa | Ob skodelici kave