Vlado Pilja prisega na domače slovenske dobrote

Vlado Pilja (foto: Primož Predalič) Primož Predalič
Vir: Lea
27. 4. 2014

Pevec Vlado Pilja je velik gurman. Najraje seveda uživa v doma pripravljeni hrani, ki jo skuha njegova punca ali mama. Včasih pa tudi sam poprime za kuhalnico in ustvari kaj okusnega.

Pevec, ki ga lahko spremljamo v šovu Znan obraz ima svoj glas, je velik gurman, ki obožuje domače slovenske dobrote. "Večinoma sem se naučil sam kuhati, ker me je to zanimalo. Rad kuham, a moram priznati, da vse manj, ker moja bolje kuha. (smeh) Največ me je glede kuharije poučila moja mati, saj je vedno odlično kuhala," prizna. "Hrana je najpomembnejša za energijo in življenje. Meni je zelo pomembna. Trudim se imeti vsaj tri obroke na dan, čeprav mi kdaj čas tega ne dopušča."

Recepti

Vlado za svoje mojstrovine recepte poišče kar na spletu. "Ko želim ali ko sem hotel kaj skuhati, sem poiskal recept kar na internetu. Najboljše je kuhati spontano, ko dobiš idejo. Osnovnemu receptu pa potem dodam kakšno svojo zamisel. Hrano spreminjam in kreiram po okusu. Tako nastajajo ideje, ki so plod moje domišljije. Pač to, kar mi tisti dan zapaše in se mi lušta. Večinoma uporabljam kar klasične začimbe, zadnje čase pa dodajam še sredozemske. Najpraje pa pripravim kakšnega piščanca na sto in en način ali pasulj. Od hitre hrane pa testenine bolognese. Moja skrivnost je pravo domače goveje meso, saj da to najboljši okus," prizna.

"Prva stvar, ki sem jo znal pripraviti, je bil pire krompir. Ni velika umetnija, ampak za prvič je pa kar projekt. (smeh) Velikokrat sem imel v kuhinji kakšne smešne prigode. Na primer, ko sem pripravljal skutin zavitek, se mi je kar precej soli streslo v zmes. Popraviti sem jo pa želel s sladkorjem, in mi ni kaj preveč uspelo."

Domača zelenjava

Glede na to, da Vlado uživa v domači kuhi svoje punce in mame, ga ni težko prepričati, ali mu skuhate kakšno pravo slovensko jed. "Pri srcu mi je domača hrana, ki jo pripravi moja mami ali punca. Mene ni težko prepričati, saj nisem kaj preveč izbirčen. Rad dobro jem. In tako je bilo že od nekdaj, kar pomnim. Kot otrok sem imel najraje jajčka na oko. Moja babica mi je pripravila najboljša pečena jajčka za pomakanje. Teh nikoli ne bom pozabil."

V zadnjem času pa se v Vladovi kuhinji pojavlja tudi bolj zdrava prehrana, ki temelji na doma pridelani zelenjavi. "Prej nikoli nisem bil preveč pozoren na biozelenjavo, zdaj pa sem postal. V nakupovalnih centrih se sicer trudijo, da bi imeli čim več zelenjave in sadja s slovenskih kmetij, tako da občasno tudi kaj kupim. Drugače pa za to poskrbi moja partnerica. Lani pa sem ji pri tem priskočil tudi na pomoč. Skupaj sva vrtičkala na najinem vrtu. In moram priznati, da je to kar naporno delo. (smeh) Na vrtu imava vse od čebule, paradižnika, paprike, solate, korenja ... Najraje imam mlado čebulo, te ni nikoli dovolj. Pri moji partnerici imajo starši doma kmetijo, tako da nam zdrave domače hrane ne manjka. Zato tudi ne stavim veliko na razna prehrambna dopolnila, ki jih ponujajo trgovine in razni preprodajalci. Najboljša dopolnila so tista, ki jih zaužiješ kar po navadni poti, se pravi z zdravo prehrano."

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri