Voditeljica in mamica Alenka Medič polna idej glede okrasitve doma

TV3 (foto: Osebni album) Osebni album
11. 12. 2019

Pomočnica direktorja TV3 Alenka Medič se zadnje čase posveča avtorski oddaji Super reševalci, ki je na sporedu ob ponedeljkih in torkih zvečer na TV3. Gre za mini serijo, kjer spremljamo prepletanje zgodb iz različnih klinik, ambulant, terenov, nekatere zgodbe pa si sledijo iz oddaje v oddajo.

V prostem času pa se Alenka predvsem posveča družini in sinčku, s katerim te dni že krasijo domače ognjišče. "Dom vsako leto okrasimo s smrekico, zaradi otroka pa potem izrežem še kakšne snežinke, ki jih nalepim na okna. Letos smo skupaj z otroki iz vrtca ter skupaj z vzgojiteljicama izdelovali in okraševali tudi njihov razred. Tako imajo tudi oni lep spomin na starše v učilnici. Ko okrasimo dom, sodelujemo vsi, letos računam tudi na najmlajšo pomoč. Za razne izdelke iz papirja res ne potrebuješ veliko vložka, pa že lepo izgleda. Sama izdelam tudi voščilnice, ponavadi za najožje družinske člane, ki jo okrasi oziroma pobarva sin," nam je zaupala zgovorna voditeljica.

Ob tem smo tudi izkoristili priložnost, ali v družini pričakujejo tudi dobre decembrske dobrotnike? "V družini smo vedno imeli tradicionalno pričakovanje Miklavža in Dedka Mraza. Ko sem bila majhna, smo vedno šli pogledat kakšen sprevod, tudi v službo staršev. Miklavž mi je vedno prinesel pravi pehar mandarin, suhih fig in sadja, kakšno sladkarijo in mogoče nogavice. Dedek Mraz pa kakšno igračo. Vedno sem z največjim pričakovanjem čakala te večere. Enkrat se spomnim, so doma zelo pristno zaigrali, kako je v sobi odprto okno zaropotalo in, ko sem vstopila, je bil tam poln pehar daril, čeprav sem cel večer skrbno nadzorovala prej postavljen prazen pehar. Parkeljnov sem se kot otrok bala, saj so mi enkrat vklenili starejšega brata in ga hoteli odpeljati. Takrat sem se začela zelo zaščitniško jokati, naj ga pustijo pri miru," je vse skupaj opisala Alenka, ki je pokazala tudi, kaj je sinčku prinesel Miklavž.