Voditeljica Jerca Zajc Šušteršič obožuje šport, gibanje in naravo

“Sicer pa je navadno ob praznikih tako, da en dan - ali vsaj del dneva - preživimo z moževo družino, enega pa z mojo.” (foto: osebni arhiv, Aleš Pavletič, Igor Zaplatil) osebni arhiv, Aleš Pavletič, Igor Zaplatil
Vir: Story
9. 1. 2017

V reviji smo Jerco Zajc Šušteršič spoznali kot strastno tekačico. Kot mamico dveh nadobudnih deklic, petletne Viktorie Ane ter dveinpolletne Glorie Pavline, in kot televizijsko voditeljico informativnega programa na Planet TV.

“Miklavž puncama prinese pri enih starih starših, Božiček doma, Dedek Mraz pri drugi babici.”

Čeprav je božič preživela v službi, je za decembrsko vzdušje svojih nadobudnic že poskrbela. "Glede na to, da imam doma dve majhni punčki, pri nas krasimo kar ves december. Letos sva s starejšo hčerko Viktorio naredili okraske za božično drevo, prvič sva izdelali tudi čestitke, pisali pa sva seveda vsem trem dobrim možem," nam je pojasnila Jerca in dodala, da so zaradi službenih obveznosti smrečico doma postavili že okoli 15. decembra. "Seveda bo to družinski projekt. Sicer pa je navadno ob praznikih tako, da en dan - ali vsaj del dneva - preživimo z moževo družino, enega pa z mojo. Ena izmed naših prazničnih tradicij je tudi ta, da se z družbo - zbere se nas od pet do sedem družin, vsi z majhnimi otroki - za en konec tedna odpravimo na Pokljuko," nam je povedala in dodala, da je čez dan na programu športna aktivnost, zvečer pa zabava, ki jo odrasli in otroci doživljajo drugače. Čeprav je božični večer preživela v studiu, bo zato prosta na silvestrski večer.

"Kljub temu je kam daleč vseeno ne bomo mahnili. Šli bomo na svoj drugi dom, na Obalo, od tam pa za dan ali dva do prijateljev, ki živijo čez mejo. Praznični Gradež je vedno lep." Da je Jerca veliko večja ljubiteljica zimskih športov kot prazničnih nakupovanj, verjetno ni treba posebej poudariti, je pa o tem stekla beseda. "Joj, nakupov res ne maram. To mi je povsem odveč. Najraje bi si podarila skupaj preživet čas, res, a ne gre povsem. Miklavž puncama prinese pri enih starih starših, Božiček doma, Dedek Mraz pri drugi babici. Že tako imajo ti naši otroci vsega preveč. Kupujemo seveda igrače in zimsko opremo, smučke, drsalke ipd. Za nas starejše pa vedno manj. Sicer pa kakšni boni za razvajanje za ožje družinske člane, drugim pa res drobne pozornosti. Nakupim navadno že kar malce prej, ker že tako ne maram trgovin, ko so nabito polne, pa sploh ne," je pojasnila svetlolaska, ki namesto v nakupovalnih centrih čas preživi na prostem.

"No, če ne maram trgovin, pa obožujem šport, gibanje in naravo. Ja, počnemo vse: smučamo, drsamo, tečemo na smučeh, jaz tečem tudi povsem običajno, po cesti, če le ni res snega. Viktoria pri še ne šestih letih mirno sama smuča denimo z vrha Krvavca, uro in pol drsa, enkrat na teden gremo na Šmarno goro, če le ni preveč ledeno. Miklavž je prve drsalke prinesel tudi Glorii, čeprav pri dveh in pol pa res ne vem, kako bo šlo. Gremo preizkusit že v teh dneh," je še napovedala simpatična televizijka.

Napisala Kaja Milanič
Fotografije osebni arhiv, Aleš Pavletič, Igor Zaplatil

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story01/2017

Naročite se na revijo Story:

01 3000 780 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story 01/2017

Story 01/2017, od 29. 12. 2016