Voditeljica Nuša Lesar: "Veselim se let, ki prihajajo!"

Voditeljica Nuša Lesar: "Veselim se let, ki prihajajo!" (foto: Primož Predalič) Primož Predalič
Vir: Lady
1. 2. 2017

Voditeljica oddaje Svet na Kanalu A Nuša Lesar je ponosna novopečena 30-letnica. Čeprav se ne počuti bistveno drugače, se zelo veseli let, ki so pred njo, saj meni, da je obdobje med 30. in 40. letom najzabavnejše. Zaupala nam je, kakšni so njeni načrti za novo desetletje in kdaj bo čas za materinstvo.

"Ravno prav sem stara, da končno vem, kaj hočem, kljub vsemu pa sem dovolj mlada, da se zavedam, da je pred mano še vse življenje," je na začetku povedala Nuša, ki je skok v trideseta praznovala v krogu najbližjih. Družino je povabila na kosilo, z družbo pa je praznovala v enem od ljubljanskih lokalov. "Predvsem so mi moji najdražji posvetili veliko časa in pozornosti, kar sem si tudi najbolj želela. Dobila sem sicer nekaj lepih daril, in čeprav ne bi želela delovati bolj skromna, kot v resnici sem, ampak daleč najbolj me je raznežilo, ko so mi najboljše prijateljice ob polnoči začele peti Vse najboljše in v rokah držale torto s 30 svečkami," je presenečenje opisala lepa temnolaska, ki je bila šokirana. "Morda bi si mislili, da sem vajena pozornosti, ampak vsekakor ne takšne. Ko sem zagledala ta prizor svojih dragih prijateljic in torte, sem ostala brez besed. Ponavadi nisem imela rojstnodnevnih zabav, tako da je bilo to čisto nekaj novega zame. Upam, da želje veljajo tudi, če si jih zamisliš po tem, ko se torta že poje. Imam jih namreč ogromno," je v smehu povedala lepa temnolaska, ki razkrije, da je kljub mladosti doživela že veliko lepih in tudi manj lepih trenutkov.

"Zagotovo je mojih 30 let zaznamovalo nekaj hudih izgub in porazov, po drugi strani pa sem dokaj mlada razvila dva potenciala. Enega, povezanega s študijem, in drugega, ki se je pojavil v zgodnjih dvajsetih, in to je vodenje oddaje Svet. Če potegnem črto, sem ponosna in zadovoljna s tem, kako sem plula skozi svojih 30 let," je razkrila.

Očitke vzela kot spodbudo

Nuša, ki je voditeljica oddaje Svet postala pri rosnih 22 letih, prizna, da je bil začetek zelo težak. "Vsak dan znova sem morala dokazovati, da vem, o čem govorim, pa čeprav je bilo vsem jasno, da nisem tam, ker bi bila zakladnica znanja, ampak je v tistih trenutkih verjetno prevladovala moja karizma oziroma prijetnost pred kamero. Je pa sledilo nekaj težkih let konstantnega vlaganja vase, da sem danes lahko bolj suverena," je povedala voditeljica, ki je prek drugih slišala očitke, da je premlada za vodenje tovrstne oddaje. "To je bil dober test za mojo samopodobo. Ko te vržejo v morje, se pač moraš znajti in plavati. Zato, da sem se obdržala nad gladino, sem pošteno delala. Danes mi ljudje bolj verjamejo predvsem zato, ker sem jim dokazala, da vem, kaj delam, in ne samo zato, ker sem se medtem tudi malo postarala," je povedala v smehu.

Nikamor se ji ne mudi

Simpatična Ribničanka si želi, da ji bo novo desetletje prineslo nove izkušnje, spoznanja in več modrosti. "Veselim se let, ki prihajajo. Upam, da bom zdrava ter da bodo zdravi moji najbližji," je povedala zgovorna mladenka. Družina je zanjo velika vrednota, zato si zelo želi otroke. "Vendar sem v teh trenutkih še precej oddaljena od tega. Ko se po 12 letih razideš z nekom, potrebuješ predvsem čas in družina pač ni nekaj, v kar bi hitela, čeprav je biološka ura neizprosna. Podpiram ženske, ki se odločijo postati mlade mamice, če so seveda tudi eksistenčno preskrbljene, vendar mislim, da tudi ženske, ki po tridesetem še nimamo otrok, nič ne zamujamo. Vse ob svojem času, če ne gre drugače, tudi s pomočjo medicine, zakaj pa ne," je iskreno povedala Nuša.

Barbara Majič