Voditeljica Stančka Šukalo je glede spola drugega otroka precej skrivnostna

Stančka je opravila tudi pregled Nifty, ki je zelo zanesljiv in v nasprotju s tradicionalnimi testi, kot je amniocenteza, ni invaziven. (foto: osebni arhiv) osebni arhiv
Vir: Story
12. 1. 2017

Televizijska voditeljica Stančka Šukalo je pred kratkim razkrila, da pričakuje drugega otroka. Val čestitk se je vsul in številne prijateljice so ji zaželele vse najboljše ter ji dejale, da v nosečnosti prav žari.

Ali bo deček ali deklica? Stančki so to skrivnost razkrili v Zdravstvenem centeru Dravlje v Ljubljani.

 Ampak Stančka se ne počuti ravno najbolje. Poleg tega, da ima polne roke dela s Kylom, jo mučijo še neprestane slabosti.

"Veliko lažje je prenašati nosečnost, če si mlajši," v smehu pove Stančka.

"Poleg vsega pa so me zato, ker sem zanosila tako pozno, mučila še druga vprašanja. Predvsem to, ali bo z otrokom vse v redu. Kot mi je razložila ginekologinja, so najpogostejši zapleti pri starejših nosečnicah, predvsem kromosomske nepravilnosti." Stančka se je odločila za test Nifty, ki je neinvaziven predrojstveni test.

"Obiskala sem Zdravstveni center Dravlje v Ljubljani, kjer mi je vse pojasnila mag. Uršula Reš Muravec, dr. med., specialistka ginekologije in porodništva. S tem testom se odkrivajo Downov sindrom, Edwardsov in Patauov sindrom ter druge določene genetske in kromosomske nepravilnosti. Odvzeli so mi nekaj krvi in v desetih delovnih dneh so bili rezultati. Ta test pa se lahko opravlja od 10. tedna nosečnosti," še doda Stančka. Testi, ki jih je dobila, so jo pomirili in zdaj bodoča mamica ve, da je z njenim otročičkom vse v redu.

"Izvedeli pa smo tudi spol, ampak za zdaj bom še malo počakala, preden se bom podala v trgovine po nova oblačilca," še doda Stančka.

FOTO: story press

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story02/2017

Naročite se na revijo Story:

01 3000 780 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story 02/2017

Story 02/2017, od 05. 01. 2017