Voditeljici festivala MMS 2019 bosta Lorella Flego in Bernarda Žarn: Prijateljici, ki navdušujeta občinstvo!

5. 7. 2019 | Vir: Lady
Deli

V poletnem amfiteatru portoroškega Avditorija bo v soboto, 6. julija letos, že 39. festival Melodije morja in sonca. Na festivalu Melodije morja in sonca 2019 bomo premierno slišali 14 novih poletnih skladb, poletni festivalski večer, ki nastaja v soorganizaciji RTV Slovenija, Avditorija Portorož in Občine Piran, pa bosta znova vodili Lorella Flego in Bernarda Žarn.

“Ko si tako dolgo na sceni in postaneš del projekta, kot so Melodije morja in sonca, veš, da oder od tebe ne zahteva le vodenja. Zahteva strast, predanost, odlično poznavanje občinstva in konec koncev tudi televizijske dinamike. Kar je zame najpomembneje, pa je kemija in ta kemija bo, tako kot lani, prisotna tudi letos. Z Bernardo sva prijateljici in sva delili marsikatero avanturo, skrivnost in željo. Na prvem mestu je spoštovanje in nedvomno naju povezuje tudi dejstvo, da sva obe deloholika, a v dobrem smislu. Zdi se mi, da bi lahko skupaj na odru stali tri dni zapored in še vedno bi lahko povedali kaj novega občinstvu, hkrati pa se imeli izredno dobro. MMS je priložnost za neskončno zabavo, glasbo v živo, pravo mero vročine in nepredvidljivosti, ki nas prav vsako leto čaka za vogalom. Seveda pa so glavni akterji glasbeniki in obeta se veliko dobre glasbe, zato ne dvomim, da bo 6. julija čarobna noč in že komaj čakam, da se čarovnija zgodi,” letošnji festival napoveduje Lorella Flego.

“Res imam lepe spomine na lanske Melodija morja in sonca, dobrovoljno občinstvo, sodelovanje z ekipo Avditorija, občine Piran in naše Radiotelevizije ter seveda ˗ s prijateljico Lorello. Tako lepo in fino je rekla Lorella, da ne gre le za vodenje ... Res si želiva in si prizadevava, da bi se vsi imeli čim lepše in se čim bolje počutili: nastopajoči na odru, občinstvo v avditoriju in gledalci pred TV-zasloni. To je in mora biti praznik veselja, sproščenosti, a gotovo tudi kančka glamurja. To je festival s častitljivo tradicijo in ta si zasluži spoštovanje," je dodala Bernarda Žarn, ki se tako kot mi vsi že veseli toplih julijskih noči in festivala, ki ga prihodnje leto čaka okrogel jubilej.

Še spomin na lanske melodije

Ob tem ni odveč, če spom­nimo, da je lani z melodijo Moj profil prepričala naša evrovizijska predstavnica 2018 Lea Sirk. Na drugem mestu je s pesmijo Kjer pomol poljubi morje končala Manca Špik, tretje mesto pa je osvojila Klapa Semikantá, ki se je predstavila z melodijo Tvoja lepota. Manca Špik je med drugim lani prejela še nagrado strokovne komisije za izvedbo, Lea Sirk pa za glasbo. Nagrado strokovne komisije za besedilo je lani prejel Bogdan, kot pisec besedila za skladbo Kanela, ki jo je tudi zapel. Za obetavnega izvajalca oz. avtorja (nagrada Danila Kocjančiča) pa so izbrali skupini Proteus za pesem Odklop. Kdo vse bodo prejemniki letošnjih nagrad, bomo izvedeli 6. julija zvečer, ko se nam obeta MMS 2019.

Letošnji izvajalci (Rina K, Samuel Lucas, Tomaž Hostnik, Bro, BassLess, Nada Barle, Kvatropirci, 2B, Mila, Canegatto, Tinkara Kovač, Dare Kaurič, Orter in Swing Deal) se bodo potegovali za veliko nagrado MMS 2019 in nagrade strokovne žirije za najboljšo glasbo, najboljše besedilo, najboljšo interpretacijo vokalnega solista in najbolj obetavnega izvajalca oz. avtorja – nagrado Danila Kocjančiča.

Novo na Metroplay: "Kar naenkrat se liki začnejo obnašati po svoje" | Tadej Golob o pisanju kriminalk