Voditeljici Karin Sabadin in Erter Pust o ritmu primorskega vsakdanjika

Voditeljici Karin Sabadin in Erter Pust o ritmu primorskega vsakdanjika (foto: Blaž Svetina) Blaž Svetina
Vir: Story
15. 12. 2017

Ena najbolj gledanih televizijskih oddaj v jutranjem času je zabavnoinformativna oddaja RTV Slovenija Dobro jutro, ki iz različnih televizijskih studiev - Ljubljane, Maribora in Kopra povezuje gledalce po Sloveniji. Obiskali smo simpatični in zelo priljubljeni voditeljici oddaje Dobro jutro, Primorki Karin Sabadin in Erter Pust, ki sta nam razkrili ozadje svojih primorsko obarvanih juter.

Oddaja Dobro jutro s primorskega konca je prežeta predvsem z morjem in soncem, skratka, z vsebinami, ki odslikavajo primorski vsakdanjik, z mislijo na vse Slovence, ki živijo zunaj naših meja, v Italiji. Za določene vsebine smo z gosti že vnaprej dogovorjeni, še posebej, ko gre za specifična svetovalna vprašanja in teme. Za vse druge vsebine pa se iz tedna v teden in iz dneva v dan čim bolj odzivamo na aktualno dogajanje, pove Karin in besedo preda Erter: "Ker sva obe vpeti še v informativni program, pa tudi preostale televizijske projekte in oddaje, sva dejansko vseskozi na preži za čim bolj zanimivimi gosti in vsebinami, tako da sva kar veliko na telefonu, in to ob vseh mogočih urah."

Ker sta primorski voditeljici vedno modno urejeni in sta videti, kot da so njuna jutra idealen del dneva, smo ju vprašali, ali to drži. "Nisem jutranji tip in nikoli ne bom. Razkorak med željami in realnostjo je prevelik. O spanju, zbujanju, biološki uri, bioritmu, sanjah in vsem mogočem sem prebrala v nešteto knjigah. Vsem zgoraj sem hvaležna, da po sedmih dobesedno neprespanih letih zdaj spim bolje, saj sta moji hčerki zrasli," z nasmehom razkrije Erter, Karin pa doda: "Oddaja Dobro jutro je jutranja oddaja, ki pa se je z leti razpotegnila tudi v Dober dan in zahteva način življenja ter tudi vstajanja. Prednost jutranjega programa je odprtost ekipe do najrazličnejših tem in vsebin, ki se medsebojno prepletajo in dopolnjujejo. Vsak gost je dragocen, zelo smo hvaležni vsem, ki se radi pripeljejo k nam na sedež TV Koper-Capodistria, ne glede na področje, ki ga zastopajo, in delo, ki ga opravljajo."

Postavni Primorki sta skozi leta vodenja postali prijateljici, zato smo seveda morali vprašati, ali si kdaj 'prijateljsko' skočita v lase. "Čeprav sva si značajsko zelo različni, se glede urejanja oddaje strinjava. Ker obema veliko pomenijo dobri in pristni odnosi, pa se vseskozi trudiva za to, da se čim bolje razumeva," je jasna Erter, ki za konec besedo prepusti Karin: "Vsaka ima svoj slog dela in priprav, to je povsem osebna stvar in to svobodo si dopuščava. Povezuje naju zaveza do oddaje, vsakič znova je treba pristopiti do sodelavcev, skupaj iskati rešitve skozi proces dela in nazadnje narediti tako, da bo oddaja čim boljša, ne glede na dane možnosti. Zanimajo naju različne stvari, kar je po svoje dobro tudi za oddajo, saj je tako najverjetneje videti bolj raznovrstna."

Besedilo: Alojz Petrovčič // Fotografije: Blaž Svetina, RTV Slovenija

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story50/2017

Naročite se na revijo Story:

01 3000 780 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story 50/2017

Story 50/2017, od 07. 12. 2017