Ula Furlan se vrača v gledališče

Ula se kot televizijska 
voditeljica ni najbolje 
izkazala. (foto: Helena Kermelj) Helena Kermelj
Vir: Nova
1. 2. 2015

Ko so na nacionalki po novem letu prenehali predvajati oddajo Nedeljsko popoldne z Ulo Furlan, je mlada voditeljica presenetila z novico, da se s televizijskih zaslonov spet seli na gledališke odre.

"Mhm, nove poti me nesejo nazaj v gledališče, v pritajenost, tišino, interpretacijo, misli, tuje in lastne," je zapisala Ula, zraven pa objavila sliko iz priljubljenega filma, posnetega po še bolj priljubljeni, če ne celo kultni knjigi pisateljice Jane Austin – Prevzetnost in pristranskost. Ula je novice potrdila tudi za nas, svojo odločitev za vrnitev na odrske deske pa je v veliki meri pripisala dejstvu, da je vajeti za oblikovanje nove predstave Prevzetnost in pristranskost prevzel priznani slovenski režiser in dramaturg Matjaž Berger.

"Že mojo prvo gledališko predstavo ME – TI/ Knjiga obratov iz leta 2008 je vodil Matjaž. Že takratna izkušnja je bila svojevrstna, saj imava oba z Matjažem rada drugačno gledališče," je pojasnila Ula in dodala, da drugačnost njegovih predstav tiči v eksperimentiranju, posebnem poudarku na luči in glasbi ter ne nazadnje v drugačnosti njegove pripovedi. "In ker sva že v preteklosti tako super sodelovala, je bil moj odgovor ob povabilu k sodelovanju takoj ja," je povedala Ula in dodala, da je povabilo sprejela, še preden je vedela, da bo njena oddaja na nacionalni televiziji ukinjena. "Na delovnem kosilu sem se z Matjažem in njegovim bratom dobila že prej, novica o tem, da ne bo več oddaje, pa je prišla malo pozneje," pojasnjuje Ula. In čeprav gledališče ni bila najpogostejša stvar v njenem življenju, Ula pravi, da je za ponujeno priložnost neskončno hvaležna.

"Delo v gledališču je popolnoma drugi svet od snemanja oddaj, spotov, filmov ali reklam. Vedno je lepo biti z ljudmi in njihovo prisotnost čutiti v dvorani," se svojih preteklih izkušenj spominja Ula, ki bo občutke lahko na premieri v Cankarjevem domu podoživela že v začetku aprila. "Le katera vloga čaka name?" se je Ula spraševala na družbenem omrežju, kot kaže, pa bo treba na to novico počakati še nekaj časa, saj je pred igralsko in produkcijsko zasedbo še dolga pot. "Ustvarjalni proces se pri Matjažu vedno začne z gledanjem filmov. Mi bomo verjetno pogledali oba filma in izseke iz nanizanke, prebrali knjigo in preostale materiale, nato pa bomo našli skupni jezik, določili like in pripovedni slog predstave," pojasnjuje Ula in dodaja, da njenega lika še niso določili, bo pa več izvedela po 2. februarju, ko se bodo začele intenzivnejše priprave na njen novi projekt.

KAJA MILANIČ

Značke: Ula Furlan

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri