Vragolije Dunking Devilsov na Veliki Planini

20. 3. 2018 | Vir: Nova
Deli
Vragolije Dunking Devilsov na Veliki Planini (foto: osebni arhiv)
osebni arhiv

Vrtoglavim akrobacijam slovenskih akrobatov Dunking Devils, ki so si že prislužili svetovno slavo, ni videti konca, njihovo delo pa ni ostalo skrito niti Marku Zuckerbergu, ki je fante povabil k ustvarjanju vsebin za novo platformo na Facebooku.

Na družabnem omrežju si tako lako že ogledate serijo Fly Guys, ki vsakič znova preseneti z novo adrenalina polno epizodo. Mojstrstvo fantov neizmerno občudujemo, v šesti epizodi pa nam je zastal dih in očitno nismo bili edini.

"Morda me je bilo ob snemanju te najbolj strah za naše fante," nam je zaupal idejni vodja skupine Domen Rozman in nadaljeval: "Še danes me kar malo spreleti srh, ko pogledam na vse skupaj. Ko se iz kabine žičnice ozreš navzdol, ko je pod teboj 350 metrov. Intuicija ti govori, da ne naredi tega, ti pa delaš ravno nasprotno." Nove vragolije namreč fantje uganjajo kar na žičnici Velike planine. "Razlogov za to je kar nekaj. Iskali smo kraj, kjer bi lahko naredili gugalnico, torej, kjer bi lahko s plezalno vrvjo povezali dve višinski točki. Kaj je v tem primeru gugalnica?

Vragolije na Veliki Planini

Privežeš se na vrv in skočiš s točke, kot je recimo kabina žičnice," hladnokrvno razloži Domen, medtem ko številni ob misli na to dobimo mravljince. Fantje so seveda tega vajeni. Zamisel o Veliki planini se jim je porodila v sklopu serije Fly Guys, ki jo snemajo pod pokroviteljstvom družabnega omrežja Facebook, poleg vragolij na vlaku, v gradu in še bi lahko naštevali pa so v snemanje vključili številne lepote na sončni strani Alp, tudi Veliko planino.

"Kot otrok sem tam rad smučal, ko sem odrasel pa sem Veliko planino videl predvsem kot dober teren za kolesarske vragolije. Lokacija je naravnost čudovita. Poleg tega pa je tudi žičnica tehnično ustrezala našemu podvigu," nam razloži, od kod jim ideja o snemanju epizode na tej visokogorski planoti Kamniško-Savinjskih Alp. Nasproti pa so jim prišli tudi na Veliki planini, kjer so bili pripravljeni na nov izziv, zato so z velikim veseljem sprejeli idejo. Brez dvoma so ustvarili največjo gugalnico v Sloveniji, tudi širši Evropi. "Prepričan sem, da je najbolj nora na svetu," za konec še zatrdi Domen.

Foto: osebni arhiv

Novo na Metroplay: "Kar naenkrat se liki začnejo obnašati po svoje" | Tadej Golob o pisanju kriminalk