Vroče poletje znanih Slovencev: Brez morja, limonade, lubenice in sladoleda res ne gre!

Vroče poletje znanih Slovencev: Brez morja, limonade, lubenice in sladoleda res ne gre! (foto: Shutterstock) Shutterstock
Vir: Lady
10. 8. 2018

Poletni meseci so kot nalašč primerni za potovanja, sprostitev, izlete v hribe oziroma v naravo, ne nazadnje pa tudi za čofotanje v bazenu ali pa še bolje na morju. Številni ob tem pravijo, naj bo poletje tisto, ki bo pisalo naše najlepše zgodbe. In kakšne nepozabne zgodbe doživljajo ter predvsem, kako se osvežijo naše znane osebnosti? Poglejmo!

Isaac Palma: Brez lubenicein sladoleda ne gre

Isaac Palma

Glede na to, da priljubljeni glasbenik, ki je lani slavil na festivalu Melodije morja in sonca, prihaja iz obmorskega kraja Puerto Madryn, mu obisk naše ali hrvaške obale veliko pomeni. In kaj vse rad na obali počne Isaac Palma? "Moje sproščanje na morju vključuje veliko dobre glasbe, in ker imam zelo rad dobro hrano, si rad privoščim lokalne jedi kraja, kjer dopustujem. Za osvežitev vedno jem svežo lubenico in sladoled, ki sta moji stalnici na dopustu. Rad imam večerne poletne sprehode, moji dopusti pa pogosto pomenijo tudi čas, ko se umirim in nabiram nove ideje ter inspiracije. Mislim, da možgani umetnikov in vseh, ki kakorkoli ustvarjajo, v resnici nikoli stoodstotno ne počivajo. Kadar ti delo pomeni tudi strast, se težko odklopiš," je še dejal simpatični Isaac.

Blaž Švab: Rad združi prijetno s koristnim

Blaž Švab

Modrijan Blaž Švab poletje preživlja predvsem delovno. "V poletnih mesecih v miru pripravljam vse, kar je treba za dober začetek delovne jeseni. Z Modrijani igramo na veselicah in snemamo nove pesmi. V avgustu bomo posneli nov, zelo odštekan videospot, pripravljamo pa se tudi na oktobrsko Noč Modrijanov. Ob tem pa delam še na programu Radia Rogla in pripravljam jesensko-zimsko sezono oddaje Slovenski pozdrav na TV Slovenija. Tudi v jesenski sezoni bomo gostili pojoče družine," nam pojasni Blaž, ki poletje sicer obožuje, sploh ker z veseljem potuje po Sloveniji s sestanka na sestanek in tako lažje več časa nameni delovnim pogovorom in pripravam.

Anabel: Poletje je eden najlepših letnih časov

Anabel

Vedno nasmejana Anabel si poleti za osvežitev rada pripravi domači ledeni čaj. "Poleg hladne vode je to gotovo nujno potrebna osvežitev, ki pri meni ne sme manjkati. Za pripravo uporabim domač čaj, breskve, mango in med. Najboljšega, po svojem okusu, si znam pripraviti kar sama," pove glasbenica v smehu, ki sicer poleg osvežilnih pijač poleti je ogromno sezonskega sadja in zelenjave, sploh pa ima najraje domačo zelenjavo z vrta. In ker je letos zaključila srednjo šolo, je počitnic toliko bolj vesela, saj ima več nastopov, kot jih ima sicer čez leto. "Na enem zadnjih nastopov so me oboževalci zelo presenetili. Zelo glasno so namreč peli obe moji pesmi Ob kavi in Pozitivo z Eme. Res pa komaj čakam, da jeseni predstavim nov hit, ki bo res fantastičen," je zaključila Anabel.

Lorella Flego: Za osvežitev uporablja zelo enostaven trik

Lorella Flego

Priljubljena voditelja Lorella Flego pravi, da najraje dopustuje čez lužo, saj ji je Amerika zelo blizu. In kako je bilo to poletje? "Letos sem bila veliko po Italiji, moram reči, da sem se imela prav dobro: zelo lepa arhitektura, odlična hrana, čudoviti ljudje in tudi hoteli so me navdušili," odgovarja Lorella, ki ob tem dodaja, da skozi vroče poletje ne sme manjkati kar nekaj stvari: "Klobuk, vlažilna krema, natikači, dobra knjiga (oziroma več kot le ena), pozitivna energija in pravi ljudje. Za osvežitev pa uporabljam zelo enostaven trik: kremo na osnovi limone imam v hladilniku in se zvečer z njo namažem, je noro hladna in poskrbi, da lahko spim vso noč tudi brez klime!"

Ingrid Ulaga: Po obisku hrvaške obale jo čaka še Kuba

Ingrid Ulaga

Televizijska voditeljica Ingrid Ulaga si med počitnicami rada vzame čase za vse tiste stvari, ki jih rada počne. "Letos sem bila s svojo najboljšo prijateljico Nino v Umagu, kjer sva imeli zelo pestre dneve – zjutraj sva si naredili dober zajtrk, potem sva šli na plažo, kjer sva bili ves dan, poleg tega pa sva se še družili z drugimi prijatelji, ki so bili tam. Po večerji, ki sva jo po navadi pripravili sami, pa sva tudi veliko tekli in delali vaje za moč. Seveda pa ni manjkala niti zabave, med drugim sva se udeležili tudi koncerta skupine Mambo Kings," nam je povedala Ingrid, ki jo konec avgusta čaka še potovanje na Kubo, prav tako s prijateljico.

Manca Špik: Sonči se le v poznih popoldanskih urah

Manca Špik

Idealni oziroma sanjski dopust Mance Špik je nekje ob morju, obvezno pa v tujini, torej daleč proč od radovednih pogledov, ki jih na naši obali (in tudi na hrvaški) ne manjka, pravi priljubljena glasbenica, ki ji Grčija zveni idealno, če že nima časa za Maldive. "Če bi morala izpostaviti samo eno stvar, ki me spremlja skozi vse poletje, bi to bila limonada. Obožujem jo in jo lahko pijem vsak dan, večkrat na dan. Slajena s stevio je tudi zelo zdrava, če ji dodam še malo metinih listov, pa sploh. Mislim, da je letos zelo in, saj vidim, da jo pijejo čisto vsi! Sama jo že od majhnih nog, ampak njen okus mi paše res samo v vročini. Kaj pa sončenje? "Že vse življenje se zelo rada sončim. Pazim samo, da to počnem v poznih popoldanskih urah, torej vsaj od 17. ure dalje. Včasih mi ni bil problem ležati na plaži tudi opoldne, zdaj pa mi to niti na pamet ne pade in se z Lano skrivava v senčki, dokler vročina ne popusti. Ko se končno uležem in namažem s kremo, si zavrtim tudi dobro glasbo, zaprem oči in to je to. Boljše od vsake meditacije," nam je zaupala Špikova.

Nino: Brez obilo sončne kreme ne gre

Nino

Glasbenemu ustvarjalcu čez poletje ne sme manjkati časa za sprostitev, saj ima skozi vse druge letne čase večinoma res zapolnjen urnik, le poleti si zna tako vzeti res čas zase. "Ker sem po duši kar malo deloholik, po navadi potrebujem kakšen teden v začetku poletja, da zadiham in prestavim tri prestave nižje. Potem pa nekako gre," pojasni Nino, ki sicer prisega na morje, kamor se nikakor ne odpravi brez obilice sončne kreme in kape ali klobuka. "Moja koža je precej občutljiva za sonce, zato sem večinoma bolj v senci in na plaži pozno popoldne, če pa sem že čez dan, poskrbim za dobro zaščito. Če je kaj prostora še v potovalki, vzamem s seboj kakšno dobro kriminalko, ampak tudi brez tega gre, ker nisem ravno največji knjižni molj, priznam," je zaključil v smehu.

Nace Junkar: Morje je zanj ena velika sprostitev

Nace Junkar

Zdi se mi, da so morje, nenasičene plaže, sonce, mediteranski zrak, spomin na številne nastope ob slovenski obali, obmorski kraji in domači Strunjan že postali sinonim za našega izvrstnega pevca in solopevskega pedagoga Naceta Junkarja. Če boste na belem piaggiu zagledali osebo, oblečeno v belo, s prav tako belo čelado, vedite, da je to motoristični navdušenec Nace. Če se bo ustavil, mirno pristopite k njemu in rad bo z vami pokramljal. Je eden tistih naših opernih in estradnih umetnikov, ki daje vtis elegance, včasih nedostopnosti, a mnogo ljudi bo povedalo, da so se z njim zelo prijazno pomenkovali in vedno je dovolil tudi skupno fotografiranje. Nace pravi, da ga v pomladnem in jesenskem času osvežujeta in delata zdravega milo morsko podnebje, poleti pa kombinacija sence, hladnih napitkov in veliko udeleževanje številnih predstav, koncertov in drugih prireditev. "Kadar sem na Obali, sem vedno kot prerojen," je zaključil Nace.

Roman Končar: Nepozabna pešpot od Reke do Sečovelj

Roman Končar

Za nadarjenega igralca Romana Končarja je vsako poletje nekaj posebnega, saj se vanj prikrade nekakšno nerazložljivo hrepenenje. "Hrepenenje po vsem vznemirljivo novem (predvsem čutno čutnem) in hrepenenje po spominih ter predvsem, kaj vse mi je bilo do dneva današnjega dano doživeti, in to prav poleti. Skorajda neverjetno noro je bilo popotovanje okoli Istre, ki sva se ga lotila s prijateljem Dričkom (tako namreč še danes prijatelji kličemo Andreja Gašperlina, najmlajšega iz družine Gašperlinovih), ko sva se iz Reke peš odpravila proti Sečovljam in so nama, na trenutke že dodobra od hoje izčrpanima vztrajnežema, prevoz ponudili gasilci pa voznik reševalca, ki se je slučajno mimo peljal, kar tako, ne da bi bil na kakšni nujni vožnji, in neki nadprijazni kmet, ki se je mimo pripeljal z volovsko vprego, pa "sladoled-kombi", katerega voznik je ob obali sladoled prevažal in prodajal, in celo pogrebni avto nama je ustavil, tako sva se očitno zasmilila vozniku. Bilo je skrajno zabavno. Neponovljivo, zagotovo," nam je zaupal Roman.

Ines Korošec: Najraje se kopa, kjerkoli – v morju ali pa v toplicah

Irena Korošec

Tudi za 20-letno študentko Irmo Korošec, ki jo poznamo kot vremenarko na TV3, je poletje najljubši letni čas. "Dnevi so dolgi, noči niso več tako mrzle, kar pomeni top kombinacijo za uživanje in sprostitev. Pa vendar, moje poletje 2018 bo najbolj delovno od vseh do zdaj. Odkar sem začela delati kot voditeljica na TV3, veliko več časa preživim za računalnikom in v Ljubljani (prihajam iz okolice Maribora, natančneje iz kraja Voličina, kjer so vsi moji prijatelji, družina, fant – zato jih zelo pogrešam). Ker bi kljub vsemu rada imela čudovit in zaslužen dopust, sem se odločila, da bom zraven televizije delala še razna študentska dela. Ko pa bo prišel čas za uživanje na plaži, bom pa vse skrbi, delo in faks dala na stran," nam je povedala Irena, ki je še razkrila, kam se bo odpravila na dopust: "Na veliki dopust se bom odpravila septembra, skupaj z mojim fantom Žanom. Načrtujeva, da bova obiskala enega ali več španskih otokov, vendar se še nisva odločila, katere točno. Tudi 'vikend' dopust pride v poštev med delovnim tednom. Ob koncu tedna se odpeljem na slovensko obalo (meni najljubša Portorož), kjer se lahko odlično sprostim."

Duo Platin: Na morje z doma pridelano zelenjavo

Duo Platin

Naš nekdanji evrovizijski dvojec že drugo sezono poletje preživlja tako, da se Simon in Diana ob nedeljah peljeta na Krk, kjer imata stanovanje, ob četrtkih pa se vračata v Maribor, od koder vedno odrineta na delo. "Veliko se voziva, res je, vendar se izplača, tudi v štirih dneh se odpočiješ, če ti ni treba vsakič kovčkov vlačiti sem in tja (smeh) ... In tudi tako nabereva veliko dni morja. Obvezna oprema sta najina kužka in polna hladilna torba doma pridelane zelenjave, ki nama jo za popotnico pripravita moja starša. Na plaži nisva dolgo, večinoma greva dvakrat na dan na naš oddelek plaže, plavava slabo urico, se posušiva in pobegneva ... kuhat," nam poletno zgodbo zaupa Diana, ki še doda, da si s sončno kremo večinoma 'obremenjujeta' le nos in ramena, kuhata pa skoraj vsak dan, ker je tam čas za to: "Simon je moj rezalec in lupilec, jaz pa sem šef kuhinje in odgovorna oseba za jed tistega dne. In da ne pozabim. Za konec dneva na terasi pa se prileže kozarček penine (Gjerkeš) ali pa kakšen džin tonik, ki ga čudežno dobro nameša moj mož."

Omar Naber: Ogromno prepotoval in veliko nastopal

Omar Naber

Naš dvakratni evrovizijski predstavnik najraje dopustuje v hrvaški Istri, kamor hodi že od malih nog. Seveda ne sme manjkati, kot pravi Omar Naber, kakšno novo doživetje. Ne želi dopustovati vsakič na istem mestu, saj zna to sčasoma postati malce monotono. "V preteklih mesecih sem prepotoval ogromno in hkrati še veliko nastopal. Nastopil sem v Londonu, Dubaju, Moskvi in na Palma de Mallorci, avgusta pa se zelo verjetno znova odpravljam v Jordanijo," pove Omar, ki ob tem doda, da tisti zadnji, sproščujoči oddih najraje preživi v hrvaški Istri. Kadar je ob morju, se soncu ne izpostavlja preveč, saj vsi vemo, da preveč sonca ni zdravo. In kako sicer Naber najraje preživi dopust? "Ogromno sem v vodi, saj sem v mladosti treniral plavanje in se že takrat zaljubil v ta šport in rekreacijo ter morje in v vse, povezano z njim. Letos je bila dodana vrednost svetovno nogometno prvenstvo, kjer je Hrvaška dosegla fantastično drugo mesto. Spremljal sem skoraj vse tekme, če sem le utegnil," nam je zaupal glasbenik, ki je še dodal, da si v senci – ob dobri družbi – za osvežitev rad privošči tudi kakšno pivo ali dve.

Besedilo: Alesh Maatko // Foto: Matej Vranič, Helena Kermelj, osebni albumi izvajalcev