Vroči trači z roba košarkarskega igrišča

19. 9. 2013

Našim košarkarjem se je na letošnjem EuroBasketu marsikaj dogajalo tudi izven košarkarskega igrišča.

Gašper Vidmar, center slovenske košarske izbrane vrste, je moral svoj 26. rojstni dan proslaviti na parketu. Je bil pa veliki Ljubljančan potem vsaj nagrajen z najlepšim darilom – zmago Slovenije nad Grčijo.

Dva dni prej je svojemu 33. rojstnemu dnevu nazdravil še en reprezentant, Jure Balažič, ki pa se žal ni mogel posladkati s torto, saj je fant sladkorni bolnik.

Aha, pa še Boštjan Nachbar je zamudil Gašperjevo tortico, saj je moral po tekmi na doping kontrolo in se je v hotel vrnil šele ob tretji uri zjutraj, ko je preostala slovenska četica že sanjala sanje pravičnih.

Tudi košarkarski trener Zmago Sagadin ima te dni veliko dela. Ne le da ima za obiskati kup tekem na evropskem prvenstvu v košarki in da ga televizije vabijo k sebi kot strokovnega komentatorja.

Zmago je bil še eden od glavnih predavateljev na nedavni Kliniki za trenerje. Med njegovimi učenci so se tako znašla tako znana imena, kot so Jure Zdovc, Jaka Daneu, Slavko Duščak ...

Na plan prihaja vse več informacij tudi o dekletih, ženah in sorodnikih naših košarkarjev. Tako smo spoznali mlado perspektivno športnico Ajšo Zdovc, ki ji je bila košarka položena že v zibelko.

Njen stric je namreč legenda pod koši Jure Zdovc, trenerka pa je tudi njena mama Andreja. Dvaindvajsetletnica ima v prihodnosti visoke cilje, saj si želi igrati v tujini in je nase že opozorila na elitnem Eurocampu v Bratislavi.

O tem, kakšno je življenje s profesionalnim košarkarjem, je pred kratkim spregovorila Anka Nachbar, žena Boštjana Nachbarja (intervju si lahko preberete TUKAJ).

Uroš Slokar - Računalničar, košarkar in adrenalinski odvisnik

Izvedeli smo tudi, da je med našimi košarkarji Uroš Slokar eden redkih, ki mu je kljub natrpanemu urniku in številnim odrekanjem, ki ga zahteva življenje profesionalnega športnika, uspelo uspešno končati študij in pridobiti naziv diplomirani računalničar.

Tehnologija in računalniki ga namreč zanimajo že od otroških let, je pa s tem tesno povezana tudi njegova druga največja strast - jekleni konjički. O njih bi lahko govoril ure in ure, saj v prostem času rad spremlja vse tehnične novosti v avtomobilizmu, prav tako pa redko zamudi kakšno dirko relija in formule 1.

Če bi si lahko napolnil garažo s svojimi sanjskimi avtomobili, bi v njej zagotovo našli kar nekaj športnih lepotcev, od bugattija veyrona, koenigsegguja, paganijs huayrija, nissans GT-R in ferrarija. Seveda pa svoj prosti čas Sloki vseeno najraje nameni svoji ljubezni Ajdi Bagola.

Tudi z Ajdo smo se uspeli dobiti. Nekdanja teniška igralka je njegova boljša polovica že kar nekaj časa, življenje košarkarjeve 'žene' pa ima po njenih besedah tako prednosti kot slabosti. Intervju z Ajdo lahko v celoti preberete TUKAJ.

Priporočamo