Epska modna zgodba s Špelo Jereb!

Epska modna zgodba s Špelo Jereb! (foto: Ana Gregorič) Ana Gregorič
30. 5. 2014

Simpatična voditeljica oddaje O na Planet TV Špela Jereb se je tokrat prepustila naši modni ekipi in nastal je editorial epskih razsežnosti. Lepotica, ki pravi, da je prava zapravljivka, skozi oddajo, ki jo vodi, prepričljivo zastopa kreacije slovenskih modnih oblikovalcev, v prostem času pa se najbolje počuti v džinsu, ki je njena obsesija.

Kako bi v nekaj modnih terminih opisali sebe in svoj stil?

Moj dnevni stil je zelo preprost in ležeren, saj se rada dobro in sproščeno počutim v svoji koži. Na prireditvah pa sem rada ženstvena, šik in elegantna. Tako malo koktajl.

Kako se vaš stil razlikuje od povprečnega?

Moj vsakodnevni stil je zelo povprečen. Pri tem res ne izstopam. Sem velika ljubiteljica džinsa in doma imam res ogromno kavbojk. Pomembno mi je, da so oblačila udobna in da se v njih dobro počutim. Res nisem pripravljena trpeti ves dan in na to, da moram paziti, da se kaj ne zmečka, zleze gor .... Na dogodkih pa sem rada ženstvena in šik. In vedno bom poskrbela za to, da bo stvar videti okusno. Pri stiliranju za dogodke pa mi zelo pomaga Matevž Faganel, ki me je takoj prepričal. Kot bi bral moje misli. Z njim in z njegovimi kreacijami sem res vedno zadovoljna. So elegantne, dostojne in stroge, hkrati pa imajo pridih igrivosti in drznosti. Ravno takšne so, kot je moj karakter.

Pri oddaji O ste se že na začetku odločili, da boste kot voditeljica vedno oblečeni v kreacije slovenskih oblikovalcev. Ste se, odkar jih nosite in spoznavate, stilsko kaj spremenili?

Joj, pri nošenju slovenskih oblikovalcev res uživam. Morda se je moj stil res malce spremenil, saj malo drugače gledam na vse skupaj. Sem tudi malo starejša in zadnje čase več pokrijem, kot odkrijem. Ker sem majhna, moram paziti, da me oblačila optično podaljšajo. Na to sem moralaa biti zadnje čase bolj pozorna. In rada si privoščim kakšen njihov kos, ki si ga prej nisem nikoli. Sploh ne vem, zakaj. Zdaj se mi je na tem področju odprl nov svet. In ta me je navdušil mnogo bolj, kot pa šopingiranje po velikih trgovskih centrih.

Kateri je najljubši kos, ki ga imate v omari?

Na oblačila se ne navežem prav dosti, imam pa večjo ljubezen do torbic. Zato mi je najljubša belo-rjava torbica znamke Furla. Takoj ko sem jo zagledala, sem vedela, da bo moja, pa tudi če bom morala zanjo odšteti malo več. Ampak ko sem obrnila listek s ceno, sem dobila še večji nasmeh na obrazu, saj je bila torbica ravno znižana. Tako je bilo veselje dvojno. Res jo rada nosim, in čeprav je za mojo 'kramo' premajhna, se vseeno ne dam. Jo pač napolnim do konca. (smeh)

Kaj bi si kupili, če bi imeli neomejen limit?

Ooooh, prišla bi kar s tovornjakom. (smeh) Najraje bi si kupila kakšne udobne, hude čevlje s peto, nakit Swarovski, torbice, kakšno lepo obleko ... Joj, mislim, da bi se mi kar mešalo, že zdaj se mi, ko samo razmišljam o tem. Gotovo bi pretiravala, ker to vedno počnem, ko gre za šoping. Pri tem res ne znam biti racionalna.

Katero 'modno' obdobje svojega življenja bi raje skrili in se pretvarjali, da ga sploh ni bilo?

Skrila ne bi nobenega. Tudi modno obdobje te oblikuje kot človeka. In res je hecno, ko gledaš nazaj in se spomniš, kako si nosil hlače na zvonec, superge z ogromnim podplatom in ogromne ovratnike na majčkah v vrtcu. In frizure na strehico. To so res neprecenljivi spomini, ki se jih rada spominjam. Tako da jih ne bi brisala za nič na svetu.

Katero je nujno modno čtivo?

Veliko stvari si ogledam kar na spletu in na straneh modnih blogerjev. Velikokrat dober nasvet najdem tudi v Storyju. Zadnje čase pa je moje najboljše čtivo kar Matevž Faganel.

Špela Jereb je tudi ambasadorka projekta Dekle s stilom, ki ga revija Cosmopolitan pripravlja v sodelovanju z Midasom in novo blagovno znamko GAUDI. Kot del žirije bo namreč pomagala izbrati talentirano dekle s samosvojim stilom, in če verjameš, da si to ti, ne oklevaj in se prijavi. Več o projektu izveš v članku Iščemo: Dekleta s stilom!

Napisala: Manja Plešnar

Foto: Ana Gregorič

Priporočamo