Vse oči športnih navdušencev bodo uprte v Sport Klub

10. 8. 2012 | Vir: Govori.se
Deli

 Sezona 2012/2013 bo na Sport Klubu polna novosti. Poleg angleške Premier lige ter košarkarske evrolige s klubom Union Olimpija na programe Sport Kluba prihajajo še hokejska liga EBEL s HDD Telemach Olimpijo, španska Primera Division ter poslastica nove sezone – nogometna liga prvakov.

Liga prvakov je najodmevnejše in najkakovostnejše klubsko nogometno tekmovanje na svetu. Obračune najboljših klubov stare celine boste na Sport Klubu lahko v naslednjih sezonah spremljali ob sredah zvečer. Prva tekma bo na sporedu 22. avgusta, ko je na urniku prvo srečanje zadnjega predkroga, program Sport Kluba pa bo popestril studijski del z zanimivi gosti in zgodbami iz zakulisja.

Za ljubitelje najpomembnejše postranske stvari na svetu bo skrbela ekipa izkušenih novinarjev, ki že komaj čaka na prvi sodnikov žvižg v novi sezoni lige prvakov. Ekipo, ki jo sestavljajo voditelj, trije novinarji in komentatorja tekem, bo vodila ena od prvih športnih komentatork v Sloveniji, ki verjame, da ženske v športnem novinarstvu niso več vsem trn v peti, kot ji je nekoč v posvetilo v svoji knjigi napisal eden izmed najbolj prepoznavnih glasov komentatorstva pri nas, in ji zaželel, da bi bila prav ona tista, ki bi ta trn uspešno izdrla.

Mateja Vodiškar, urednica Lige prvakov na Sport Klubu

Magistrica evropskih študij je zaščitni znak golfskega programa na Sport Klubu. Svojo športno pot je začela s plesno kariero, nadaljevala v atletiki, največje uspehe pa zabeležila v golfu. Strast do golfa in bogato znanje prenaša v komentiranje prenosov in oddaj najpomembnejših svetovnih turnej. Ljubi potovanja in velike izzive, med katere zagotovo spada tudi delo komentatorke, ki je po mnenju številnih moška domena. Ker verjame, da lahko prestavi meje mogočega, je z navdušenjem sprejela ponudbo za vodenje ekipe Lige prvakov, ki jo boste lahko od avgusta spremljali na Sport Klubu.

Miha Penko, voditelj studia Lige prvakov

Na športno televizijo Sport Klub je prišel med prvimi. Ljubiteljem vrhunske košarke je poznan kot komentator evrolige, pred televizijskimi kamerami pa ga lahko vidite kot voditelja studijskega dela pred tekmami Uniona Olimpije in prve slovenske rokometne lige. Argentinski nogomet mu že vsa leta krajša noči, poker evforijo pa je miril v oddaji Face the Pro, ki je bila pri gledalcih odlično sprejeta. Zdaj je napočil čas, da se preizkusi še med elito evropskega nogometa in kot prvi voditelj oddaj lige prvakov zakrmari še na zemljevid najboljšega nogometa.

Sebastijan Smodiš, novinar

Opiše se kot preprost fant v cvetu mladosti, ki že od malih nog pozimi navdušeno drsa, poleti pa rola, se podi za okroglo ploščico in v tem neznansko uživa. Poleti hokejsko ploščico pogosto zamenja za okroglo rumeno žogico in lopar. Program Sport Kluba je začel soustvarjati na samem začetku, kar je posebna čast. Na televizijo ga je pripeljala neizmerna ljubezen do športa. Svoje znanje in videnje poskuša čim bolje vplesti v hokejske in teniške prenose, ker mu ne manjka niti nogometnega znanja, verjame pa, da bo s svežim pristopom pripomogel k odličnosti oddaj o ligi prvakov.

Luka Jakopin, novinar

Svojo pot športnega novinarja je začel v začetku leta 2006, ko je v športni redakciji nacionalnega radia sodeloval pri pokrivanju olimpijskih iger v Torinu. Od takrat je sodeloval pri vseh večjih športnih tekmovanjih, najbolj pa mu je v spominu ostalo svetovno nogometno prvenstvo v Južni Afriki, kjer je sodelovala tudi slovenska reprezentanca. Je navijač vseh slovenskih ekip, v mladosti pa je 10 let v Kranju treniral tenis, kjer je vsakič moral priznati premoč Gregi Žemlji. Ekipi Sport Kluba se je pridružil leta 2012 in verjame, da je to pomemben korak v njegovi novinarski karieri.

Toni Cahunek, novinar

Že v mladosti je bolj kot v dolgoletni trening tenisa in košarke zaupal v svoje sposobnosti besedičenja. Svojo nadarjenost je lahko kmalu tudi izkoristil. Lotil se je komentiranja ruskega nogometa, ki ga je bolj kot angleška, španska ali italijanska liga zanimal zaradi bogate tradicije in obrobnega dogajanja. Spopadel se je tudi s komentiranjem Evrolige, za vas pa redno spremlja dinamično in bogato magazinsko oddajo Trans World Sport, ob kateri je izostril možnost za simultano prevajanje iz angleškega jezika. Ligo prvakov spremlja že, odkar pomni, in veseli se, da bo zdaj lahko vsaj del tega velikega projekta soustvarjal tudi sam.

Goran Obrez, komentator tekem lige prvakov

Športni komentator, ki ga v zadnjih letih v glavnem poslušamo ob spremljanju lige prvakov in španske Primere Division. Sicer pa je v svoji reporterski karieri komentiral zares širok spekter tekem, denimo od vseh petih najmočnejših evropskih nogometnih lig do afriškega pokala narodov. Za seboj ima komentiranje že kar petih finalnih tekem lige prvakov in tudi velikega finala Eura 2008. V preteklosti je  komentiral tudi košarkarske, rokometne in hokejske tekme, povsem na začetku kariere celo kasaške dirke, padalstvo ipd., zdaj pa je že skoraj desetletje kot reporter v celoti predan nogometu. Gorana športna javnost pozna tudi kot dolgoletnega urednika in enega od idejnih očetov edinega slovenskega športnega dnevnika.

Dejan Obrez, komentator tekem lige prvakov

Športni komentator, ki ga že vrsto let prepoznamo ob gledanju Premier lige, lige prvakov, svetovnih in evropskih nogometnih prvenstev. V svoji karieri je komentiral že več kot tisoč tekem, na Sport Klub pa je prišel skupaj z angleškim prvenstvom, ki mu bo ostal zvest tudi v prihodnji sezoni. Kot mladenič je igral v vseh mlajših selekcijah slovenske nogometne reprezentance, ob tem pa se je pred 14 leti začel resneje ukvarjati s športnim novinarstvom. Svojo komentatorsko kariero je začel na Štajerskem, kjer je še vedno urednik športnega programa. Prosti čas najraje preživlja z družino, začel je celo hoditi v hribe, še vedno pa ne odpade niti nogomet s prijatelji.