Vsestranski glasbenik Rudolf Gas predstavlja nov videospot za pesem You should fly

Vsestranski glasbenik Rudolf Gas predstavlja nov videospot za pesem You should fly (foto: Arhiv) Arhiv
4. 6. 2020

Tik pred poletjem RG & The Family v svet pošiljajo nov energičen videospot za poletno soul skladbo »You should fly«.

Konec preteklega leta je izkušeni in vsestranski glasbenik Rudolf Gas izdal svoj drugi avtorski album z naslovom Svet Planet. Devet odličih singlov že navdušuje ljubitelje dobre glasbe, med njimi tudi avtorska pesem »You should fly«, za katero je Rudolf Gas skupaj s svojo glasbeno skupino The Family posnel energičen in nekonvencionalen videospot.

Skladba »You should fly« je prava poletna poslastica, ki nas s svojo pozitivo ter plesno energijo vabi v prihajajoče vroče dni, v ritme in vonje poletja.

»Ta poletni soul blues sem ustvaril pred desetimi leti, sredi prve družbene krize in zdaj je tu že druga, ki bo očitno zapustila še vidnejše sledi. Verjetno je bil potreben pravi čas za njegovo umestitev. Pesem izžareva pogumno željo poleteti ven iz trenutnih novih izzivov človestvu in težke situacije, v kateri smo se znašli, nagovarja nas, da beremo med vrsticami in si ustvarjamo svoj pogled na aktualna svetovna dogajanja.

Po nepričakovanem krču, ko smo ljudje zmedeni, kaj je prav in kaj narobe, je čas, da stopimo ven iz zlate kletke, razpremo krila, se ogrnemo z veseljem in radostjo ter morda spet zaplešemo," je svoje navdušenje z nami delil Rudolf Gas.

Pri nastanku soul-blues skladbe in videospota je sodelovala celotna ekipa RG & The Family.

Člani banda so Miha Recelj – bobni, Dejan Hudoklin – bas, Primož Hudoklin – kitara, Aleš Ogrin – klavir, Boštjan Bone – trobenta, Nina Merkoci – saksofon, Maruša Ferenčak in Veronika Strnad kot spremljevalna vokala.

Režiser spota je Darko Petan, producentka pa Simona Gorjan. Našo pozornost ujame tudi izzivalen ustvarjalni koncept snemanja, saj je spot narejen iz roke v enem kadru.