Vsestransko užitkanje Jerce Legan Cvikl v 'petatlonskih' počitnicah

Vsestransko užitkanje Jerce Legan Cvikl v 'petatlonskih' počitnicah (foto: Osebni album) Osebni album
14. 8. 2019

Jerca Legan Cvikl, ki si je pred kratkim z družino ogledala neokrnjeno zeleno in zgodovinsko prežeto Škotsko, je v drugem delu poletnega oddiha izbrala še Dalmacijo, saj, kot je dejala, ne sme manjkati niti morskih dogodivščin.

Antropologinja in predsednica mednarodne ženske Fundacije Femmes Sans Fronitères je tako s svojo družino obiskala še priljubljeno hrvaško obalo, predvsem južnejši del. Tam predvsem uživajo v t.i. 'petatlonskih' počitnicah, kar pomeni, da si vzamejo "čas za tek, plavanje s potapljanjem, kolesarjenje, hribolazenje in vsestransko užitkanje."

Seveda pa to še ni vse, saj si Jerca Legan Cvikl rada vzame čas za branje nakopičenih knjig na plaži in večerno posedanje ob dobri glasbi pod zvezdnatim nebom. Poleg tega pa nikoli ne pozabi niti na resnično adrenalinsko osvežitev. "Potop na dah na 11 metrov, kjer je morje kar za nekaj stopinj hladnejše in po dobri uri potapljanja se telo občutno ohladi. Takoj za njo pa je tu še ohlajeno eksotično sadje, lahko tudi v obliki koktajla, samo da je sveže," je na kratko strnila antropologinja.