Vtisi zadnjih 15-tih let o oddaji Dobro jutro

Vir: Nova
10. 2. 2017

V zadnjih 15 letih, odkar je oddaja Dobro jutro na televizijskem programu, smo bili deležni številnih znanj, napotkov, zabavnih prispevkov in poučnih dejstev, v tem času pa so se za kamerami, v garderobah in studiih Televizije Slovenija spletla tesna prijateljstva in izkušnje, ki so se za vedno vtisnila spomin številnih voditeljskih obrazov.

Vtisi zadnjih 15-tih let o oddaji Dobro jutro Helena Kermelj

Tokrat so za Novo nekateri med njimi spregovorili o tistih, po katerih so si sami najbolj zapomnili sodelovanje v tej priljubljeni oddaji.

Vtisi zadnjih 15-tih let o oddaji Dobro jutro Helena Kermelj

ERTER PUST “Enkrat je gost ‘zamešal’ dve oddaji in na TV Koper prišel ob 6.10 zjutraj, namesto v popoldansko oddajo. Tako je prišel 12 ur prej. To je celotno ekipo izjemno nasmejalo,” je le ena od izkušenj, ki jo je v koprskem studiu nasmejala zgovorno Erter, ki na oddajo Dobro jutro gleda kot na najstnico. “Oddaja Dobro jutro je danes v čudovitih najstniških letih, zato ji želim, da bi bila še bolj igriva, živahna, aktualna in nagajiva,” je namreč povedala.

Vtisi zadnjih 15-tih let o oddaji Dobro jutro Helena Kermelj

ANDREJ GERŽINA “Najmočnejši vtis je star približno leto dni, ko sem nekaj dni po podelitvi Prešernovih nagrad gostil nagrajenca, Toneta Partljiča. Gotovo človek, ki pusti sled v vsakem, ki mu je pripravljen prisluhniti in se kaj od njega naučiti,” je o svojem najljubšem trenutku pred kamerami povedal Andrej in dodal, da si želi, da se tudi v prihodnjih letih sliši glas običajnih ljudi."

Vtisi zadnjih 15-tih let o oddaji Dobro jutro Helena Kermelj

ANDREJ HOFER “Sem bolj svež v jutranjem kolektivu, slabi dve leti vstajam ob pol štirih zjutraj. Izkušnje so neprecenljive, predvsem lekcija za življenje, da je pomembno ljudem prisluhniti, jih poslušati, tudi nasmejati. Pogovora nam manjka. In strahu je v družbi preveč. Smejmo se, poslušajmo se, slišimo se. In predvsem, za božjo voljo, Slovenci, stopimo enkrat že skupaj,” je na naše vprašanje odgovoril Andrej, ki si v prihodnje želi veliko ljubezni. “Na novih petnajst ali še več,” še dodaja.

Vtisi zadnjih 15-tih let o oddaji Dobro jutro Helena Kermelj

MATEJ KOROŠEC “Najbolj se mi je v spomin vtisnila ena od oddaj, v kateri smo gostili iluzionista Sama Sebastiana. Niso mi namreč izdali, kakšno iluzijo bo Sam izvedel. Takrat je samo prinesel mini giljotino, ostrino njenega rezila pa je preizkusil z bučko, ki se je ob zdrsu rezila razklala na pol. Kmalu se je v luknji, v kateri je bila prej bučka, znašla moja roka. Rezilo je zdrsnilo, jaz pa od strahu hiperventiliral! Komaj sem speljal pogovor do konca!” se je ene od oddaj spomnil Matej. “Oddaji Dobro jutro želim čim več zvedavosti, sproščenosti, kredibilnosti in gledanosti!” je še dodal.

Vtisi zadnjih 15-tih let o oddaji Dobro jutro Helena Kermelj

IGOR KRMELJ “To je zagotovo odziv naših gledalcev – podjetnikov, ki so se odzvali na naše številne akcije. Za vedno si bom zapomnil zgodbo kiparja Ljuba Malenška, ki je Onkološkemu inštitutu Ljubljana v zahvalo za korekten odnos osebja do njega kot bolnika s prodajo svojih kipov želel kupiti televizorje. Mi smo mu prek oddaje podarili enega in njegov odziv mi še danes orosi oči. Na koncu mislim, da je podaril šest televizorjev za kratkočasenje pacientov na Onkološkem inštitutu,” se spominja Igor in dodaja, da si v prihodnjih letih želi še veliko dobrih in točnih gostov ter gledalcev, ki soustvarjajo oddajo.

Vtisi zadnjih 15-tih let o oddaji Dobro jutro Helena Kermelj

DAVID URANKAR “Prigod je toliko, da bi verjetno vsak od nas lahko napisal vsaj kakšno kratko knjigo,” se je s Katjo strinjal David in dodal, da njegov najljubši trenutek sicer sega v leto 2014. “To je zagotovo, ko smo dobili medijsko nagrado, ki nam je dala še več energije in dobre volje pri jutranjem vstajanju,” je povedal simpatični voditelj in dodal, da si v prihodnje želi, da bi jih gledalci še naprej tako radi spremljali. “Tako gledali kot tudi soustvarjali in komentirali. Ker na koncu je v bistvu le to tisto, kar zares šteje,” še pojasnjuje.

Vtisi zadnjih 15-tih let o oddaji Dobro jutro Helena Kermelj

KARIN SABADIN “Še najbolj se spomnim, kako je poznavalec zgodovine slovenskega ribištva in eden od snovalcev Ribiškega muzeja v Križu Franko Košuta prišel eno jutro že pred sedmo in bil bolj zbujen od večine sodelavcev. Njegova energičnost in dobra volja se je razlezla po studiu in je zame posebne vrste opomnik, ko zjutraj vstajam. Gospod Košuta je že ob dogovarjanju za intervju dejal: "Seveda lahko pridem, ni težav, veste, jaz se že vse življenje zbujam ob petih." Z lahkoto in veseljem to počnemo tudi mi, saj radi ustvarjamo Dobro jutro,” je svojo prigodo pojasnila Karin, ki oddaji v prihodnje želi čim več sončnih juter. 

Vtisi zadnjih 15-tih let o oddaji Dobro jutro Helena Kermelj

KATJA TRATNIK “V bistvu vse, kar v življenju počneš, prinaša neke izkušnje. Moje sodelovanje v oddaji je povezano s kopico pozitivnih izkušenj, verjetno je to odvisno tudi od tega, da to resnično z veseljem delam,” je na kratko pojasnila Katja in dodala, da si želi še veliko skupnih let s svojimi sodelavci. “Še na mnoga leta, z najboljšo ekipo sodelavcev ter s toliko zanosa in želje biti gledalcem najboljša jutranja družba, kot to počnemo že zdaj vsak dan,” si je zaželela.

Dobro jutro prek let

  • 1. oddaja je bila na sporedu 4. februarja 2002.
  • Oddaja je takrat trajala dve uri, danes štiri.
  • Glede na delež gledalcev je oddaja Dobro jutro
  • med najbolj gledanimi oddajami nacionalne televizije.
  • V tem času je bilo posnetih več kot 3000 oddaj.
  • V oddajah je gostovalo okoli 20.000 različnih gostov.
  • Ustvarili so več kot 8000 ur programa.
  • V 15 letih se je zamenjalo več kot 30 voditeljskih obrazov.

Priporočamo