Eva Boto: Vztrajnost je vrlina, ki je močno usidrana vame

Eva Boto: Vztrajnost je vrlina, ki je močno usidrana vame (foto: Foto: Ana Gregorič) Foto: Ana Gregorič
Vir: Story
30. 7. 2022

Mlada in nadvse nadarjena Eva Boto je že pri rosnih 16 letih stala na velikem evrovizijskem odru, letos pa praznuje deseto obletnico svoje glasbene kariere.

S katerim projektom se trenutno ukvarjate?

Ravno smo sredi snemanja novega videospota za novo pesem, ki bo kmalu ugledala luč sveta.

Kako sicer najraje preživite dan?

V moj dan je na prvem mestu vključena glasba, nato pa družina in pes Lucky. Dokler je vsaj eden od teh sestavni del mojega dne, je to to.

Kakšne načrte imate za dopust in preostale poletne dni?

Poletni koncerti so že v polnem teku, vmes pa si bom vzela teden dni dopusta in se odpravila na en manjši otok na Hrvaškem, kjer si bom napolnila baterije.

V enem izmed intervjujev ste dejali, da ste bili navihan otrok, ki je ušpičil marsikaj. Lahko z nami delite kakšno svojo vragolijo iz otroštva?

Spomnim se, kako sem vedno želela posnemati svojo starejšo sestro. Ko sem bila v prvem razredu, je ona ravno bila v obdobju, ko se je začela ličiti, jaz pa sem jo ob tem občudovala. Nekega jutra sem tako vzela njena ličila in se naličila za šolo (Beri: vzela sem napačna, neka svetleča, namenjena za pusta). Še dobro, da me je ob tem zasačila moja mama, ki je preprečila katastrofo. (smeh)

Kaj navdihuje vaše pesmi?

Življenje in ljudje. Vse bolj pa spoznavam osvobajajoč občutek pri ustvarjanju novih melodij.

Pravite, da ste po nastopu na Evroviziji padli na trdna tla, saj niste vedeli, kako naprej. Kako vam je uspelo, da ste se pobrali?

V prvi vrsti mi vedno pomaga ljubezen do glasbe. Vsakič, ko je težko, se znova vrnem k istemu odgovoru, zakaj to počnem ter zakaj vztrajam. No, ravno vztrajnost bi rekla, da je ena izmed tistih vrednot staršev, ki so močno usidrana vame. No, potem pa dodamo še kup koroške trme in nekako gre. (smeh)

Številni pravijo, da ste se skozi zadnjo pesem Misliš na njo pokazali v čisto drugačni luči. Opisujejo vas kot ljubosumno in posesivno žensko. Ali kaj od tega temelji tudi na resničnih dogodkih?

No, katera ženska pa ni vsaj malo ljubosumna? (smeh) Ene bolj, druge manj, spet tretje to skrivajo ... Na ljubosumje gledam kot na neko začimbo v življenju in ljubezni. Če je te preveč, lahko hitro preide v nadziranje, kar pa zagotovo ni zdravo. V videospotu smo pri tem zagotovo šli čez rob, sama sem se znašla izven svoje cone udobja, ampak ravno to mi je všeč.

Kaj vam je ključnega pomena v ljubezenskem razmerju?

Ljubezen, spoštovanje, iskrenost in komunikacija. Slednje nam vsem prevečkrat manjka.

Kako s partnerjem rešujeta prepire?

Pes Lucky niti ne dovoli, da pride do tega – čuti vsako napetost in zna hitro pomiriti. (smeh)

Napisala: Živa Avžner // Fotografija: Ana Gregorič

Nova Story že v prodaji

Story