Werner & Andreja: Razganja ju od sreče!

Vir: Nova
20. 7. 2009

»Prvi občutek je nepopisen! Najprej so Kanenas dali mamici, da jo polupčka, potem pa sem jo jaz dobil v naročje. Gledal sem te velike očke in jokal od sreče in od čustev, ki so se brez nadzora sprostila v meni,« nam je o svojem srečanju s prvorojenko vzhičeno zaupal ponosni očka Werner.

Mi smo očka, mamico in hčerkico obiskali kar v Postojni, kjer je na Andrejin rojstni dan, 13. julija, privekala na svet krepka, 55 cm velika in 4,130 kg težka princeska Kanenas. Pred nami so srečno družinico seveda obiskali že prijatelji.

Vse je osvojila

»Postojnska porodnišnica nama je omogočila celodnevne obiske. Med prvimi so prileteli Brigita Šuler, moj prijatelj Aleš Čepin, prijateljica Pika, sorodniki … Hvala vsem, ki so se na naju spomnili ter poslali sporočila, telegrame, čestitke .... In hvala za vse rože in darila, ki jih ni malo!« se v en glas zahvaljujeta srečna starša.

Na obisk so prišli tudi Wernerjevi starši iz Hrvaške, skupaj z bratom in njegovo družino. »Vsi so bili navdušeni nad najino punčko. Ves čas so jo nežno pestovali in jo hvalili, kakšna lepotička je. Kanenas nas je v hipu vse osvojila,« razneženo o svoji črnolasi punčki pripoveduje pevec.

Nenavadno ime

Ime dojenčice seveda zbuja ugibanja, kako neki sta se ga mamica in očka spomnila. Pa smo uganko Kanenas na hitro razrešili:

»Zelo sva vesela, da sva najino deklico poimenovala Kanenas, ker ji neverjetno paše. Je prelepa, navihana, nenavadna deklica! Meniva, da otroku z imenom položiš karizmo v zibelko. Mislim, da je trenutno edina, ki se tako imenuje, kot sem tudi jaz bil edini otrok z imenom Werner, ki sem se rodil v nekdanji Jugoslaviji. Zdaj sem zelo hvaležen mami, da mi je dala takšno nenavadno ime, ki ni običajno za naše podnebje. Zelo mi je pomagalo v moji karieri, saj so si ga vsi takoj zapomnili.

Veliko umetnikov, svetovnih in naših, je moralo spremeniti svoje ime, ker je bilo njihovo pravo preveč običajno. Srčno upam, da je Kanenas prvo ime na svetu, kajti enkrat so bile prvič deklice poimenovane tudi Katarina, Eva, Vanesa, Jožica ...« nam je razložil Werner.

Sonči Nered Čebašek